Закарпаття стане одним з центрів розвитку українського хокею на час війни

Вчора, 13 січня, президент Федерації хокею України Георгій Зубко відвідав Ужгород, де провів зустріч з головою Закарпатської обласної військової адміністрації Віктором Микитою та його заступником Ігорем Шинкарюком.

Зустріч була пов’язана з дорученням Президента України Володимира Зеленського щодо реалізації національної програми розвитку хокею з центром на Закарпатті. Наразі вже впроваджена дорожня карта проекту. Згідно з нею на першому етапі планується впродовж 2023 року будівництво трьох ковзанок в Закарпатській області. Паралельно триватиме розробка проекту і будівництво повноцінної льодової арени в Ужгороді. Земельна ділянка, на якій відбуватиметься будівництво, вже визначена.

Інші регіони, в яких будуватимуться ковзанки, будуть визначені згодом. Метою цього задуму є проведення повноцінного чемпіонату Закарпатської області, до участі в якому залучатимуться представники всіх хокейних шкіл нашої держави. Очікується, що Закарпаття стане центром розвитку і збереження українського хокею на час війни і залишиться однією з ключових баз нашого виду спорту у мирний час. Проект планується реалізовувати за рахунок залучення донорських коштів.

Після того Георгій Зубко мав зустріч з представниками міської ради Ужгорода. У зустрічі взяли участь заступник начальника Закарпатської ОВА Ігор Шинкарюк, секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян, заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай, який курує, зокрема напрям молоді та спорту, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Алла Чернобук. На ній, окрім згаданого проекту, у форматі «область – місто – Федерація» обговорювалася діяльність дитячо-юнацької школи Ужгорода і власне необхідність будівництва льодового майданчика для ефективної роботи ДЮСШ.

Створення центру розвитку хокею на Закарпатті є відповіддю нашої країни і її хокейної спільноти на спробу ворога зруйнувати спортивну інфраструктуру в різних українських містах. Також, йдеться мова про релокацію льодових арен на захід України.

На завершення пан Зубко провів робочу нараду на відкритому хокейному майданчику з керівником Закарпатського відокремленого підрозділу ФХУ Станіславом Яремою. Поміж інших обговорювалося питання залучення до національної програми представників приватного бізнесу.

Вас може зацікавити