За підсумками «Hockey Can’t Stop Tour». Скажемо «дякую»

Чотири хокейних поєдинки за повних аншлагів, три переглянутих вживу матчі регулярного чемпіонату НХЛ, десятки зустрічей, прес-конференцій і інтерв’ю, тисячі щирих посмішок і виключна душевність – «Hockey Can’t Stop Tour» за участю студентської збірної у Канаді тривав 11 днів, а був настільки насиченим на події, що минув блискавично.

Увечері, 9 січня, трибуни льодової арени «Canada Life Center» у Вінніпеґу були заповнені вщерть. Понад десять тисяч глядачів зібралися не для того, щоб вболівати за свою улюблену команду «Вінніпеґ Джетс». У цей день студентська збірна України завершувала тут турне Канадою поєдинком проти «Манітоби Бізонс», хокейної команди Університету Манітоби. До того українці зіграли проти університетських команд Калґарі та Едмонтону (провінція Альберта), Саскатуну (провінція Саскачеван).

Метою благодійного туру української команди Канадою була підготовка до Всесвітньої універсіади, на якій наша команда в підсумку фінішувала шостою, а найперше – збір спільно з Канадсько-Українською фундацією коштів для «Української хокейної мрії», фонду, створеного ФХУ з метою повоєнної відбудови українського хокею.

Трохи згодом, коли всі кошти з вирахуванням податків будуть на рахунках «Української хокейної мрії», ми відзвітуємо про те, якою була загальна сума прибутків від «Hockey Can’t Stop Tour». А поки скажемо «дякую»:

– Канадсько-Українській фундації, яка надає гуманітарну допомогу Україні;

– Національній хокейній лізі;

– команді НХЛ «Калґарі Флеймз»;

– команді НХЛ «Едмонтон Ойлерз»;

– команді НХЛ «Вінніпеґ Джетс», яка не лише надала домашню арену для проведення матчу за участю студентської збірної України, а й виділила 1500 квитків новоприбулим українцям і біженцям;

– фундації Канадські друзі гокею України.

«Завдяки продажу квитків та кампанії зі збору коштів, протягом чотирьох ігор було зібрано майже 1, 5 мільйона канадських доларів (1,1 мільйона доларів США), – підводять підсумки туру представники Канадсько-Української фундації через шпальти видання «Діаспора». – Частину цих коштів буде використано на допомогу Федерації хокею України, підтримку молодих гравців та купівлю обладнання. Друга частина піде на проекти Канадсько-Української фундації в Україні – закупівлю їжі, ліків та генераторів».

Також Федерація хокею України дякує спонсорам «Hockey Can’t Stop Tour» – компаніям Tim Hortons, Sobey’s, BELL, Sporting Life. Окрема подяка меценатам в особі  CalgaryFoundation / Univerisity та WinnipegJets Foundation. Також партнерську підтримку під час туру надавали TicketMasters, Fantastics. Проживання українські делегації забезпечувала компанія Delta Hotels, транспортні послуги – CustomTours. Особисту подяку ФХУ висловлює відомому хокейному коменторові Ґордові Міллеру.

Зрештою, окрім вагомих матеріальних здобутків не менш важливою є й моральна сторона туру. Гравці нашої збірної були вражені не лише заповненими трибунами під час усіх чотирьох матчів туру, а й тим, що більшість глядачів приходили з українською символікою, палко вітаючи хлопців, які приїхали з країни, яка вже майже рік перебуває в стані великої війни.

«Попри сприяння розвитку молодіжного хокею в Україні, наша мета була також привернути увагу до подій в Україні, – зазначила координатор туру та член наглядової ради Канадсько-Української фундації Олеся Луців-Андрійович. – Саме напередодні першої гри росіяни знищили льодову арену у Дружківці, навесні було розбомблено Маріупольську льодову арену, пізніше – льдовий палац у Сіверськодонецьку на Луганщині. Все це молоді хокеїсти розповідали канадській публіці. І це дуже важливо, бо дає розуміння, в яких умовах тренуються українські гравці».

Дякуємо нашим канадським друзям, всім причетним до «Hockey Can’t Stop Tour» організаціям і постатям за те, що в Канаді наша команда почувалася, мов удома, а також за те, що вони допомагають нашому видові спорту перебувати на плаву в час війни!

Вас може зацікавити