За день до фінішу: на порозі досягнення

Вже завтра на льодовій арені у Дунайвароші ближче до півночі за київським часом пролунає гімн Казахстану, а голова директорату змагання Крістіан Енглунд оголосить, що молодіжний чемпіонат світу 2015 року в Дивізіоні ІВ завершено.

Але до цього команди ще мають виконати обов’язкову програму – 3 поєдинки, в яких визначиться остаточний розподіл місць команд.

У першому поєдинку ігрового дня зустрічатимуться перша за рейтингом команда (Польща) та гарантований переможець турніру (Казахстан). Поляки ще мають теоретичні шанси на здобуття срібних нагород, а казахстанці мабуть захочуть завершити турнір без очкових втрат.

Найважливішим же стане матч номер два, в якому господарі турніру будуть боротися за збереження прописки з командою Японії. При цьому лише перемога (в основний час чи додатковий) влаштує обидві команди. Навіть у випадку перемоги японців у додатковий час Франція не вилетить з першого дивізіону через кращі особисті показники у матчах проти Японії та Угорщини.

А найцікавіший для нас матч відбудеться пізно ввечері. О 21:00 за київським часом на лід вийдуть команди Франції та України. Будь-яка перемога гарантує нашій команді срібні нагороди. За певних обставин (будь-яка поразка Польщі) нашій команді навіть не потрібно буде напружуватись. Друга позиція на чемпіонаті в Дивізіоні ІВ, навіть з огляду на серйозний досвід виступів в еліті,  досягнення, якщо не знакове, то досить суттєве.

Втім у випадку перемоги наша команда зможе повторити досягнення 1994 року. Саме тоді наша збірна востаннє здобувала чотири перемоги поспіль на чемпіонатах світу у першому дивізіоні (раніше – група В). На турнірі в Бухаресті українська команда виграла усі 7 матчів. Повторити це досягнення можна буде лише вигравши всі матчі на чемпіонаті світу в топ-дивізіоні.


Вас може зацікавити