Юніори займають перше місце на “Турнірі 4х націй в Угорщині

Україна- Польща 7:2 ( 4:0, 2:1, 1:1)

Україна: Полгородник (Суліма) Пруський – Палійчук, Гребеник – Трошкін, Казаков-Кисельов, Коржилецький – Садовіков – Кривоножкін, Бородай – Гончаренко – Плохотнік,  Петрошенко – Зозовський – Савицький, Варава

Шайби: 1:0 Плохотнік (Гребеник, 03:36). 2:0 Палійчук (Кривоножкін, Садовіков 04:37). 3:0 Гончаренко (Бородай, Зозовський 15:41).4:0 Петрашенко (Коржилецький 18:50). 5:0 Гребеник (Зозовський, 21:34). 6:0 Кривоножкін (23:41). 6:1 Гуржинський (Заяц 35:01). 7:1 Петрашенко (Савицький 48:11). 7:2 Слюсарчик

Ця гра не мала турнірного значення для нашої команди, оскільки, здобувши дві перемоги над Угорщиною й Японією, наші юніори  достроково посіли перше місце на турнірі в Дьорі, тому тренерський склад збірної України міг експерементувати з ланками гравців, випробовувати нові зв’язки між хокеїстами та й, власне, грати в своє задоволення,  не маючи тягара відповідальності на плечах.

Але треба зауважити, що й останній акорд наших юніорів на турнірі вийшов мажорним и ефектним.

Прибравши ініціативу в матчі з перших хвилин до своїх рук, синьо-жовта дружина затиснула своїх візаві на чужій половіні майданчику, перекидавши поляків з рахунком 18:3 тільки в першому періоді. Чотири з цих кидків виявились влучними: Плохотник, Палійчук, Гончаренко та Петрашенко зняли питання щодо переможця в цьому двобої ще в першій третині матчу.

Але хлопці, здається й не збирались зупинятися, продовжучи знущатися над нашими західними сусідами. На початку другого періоду Гребеник та Кривоножкін довели рахунок до 6-0, після чого гра втратила будь-яку інтригу. Полякам вдалося забити шайбу престижу ще в другому періоді, а в третьому- на влучний кидок Петрашенка червоно-білі відповіли ще одним взяттям воріт Полгородника.

На цому можна було би й зупинятися, але, вочевидь, бажання наших суперників довести, що “jescze polska nie zginela”, перевело заключні хвилини гри в боксерські двобої, де юні нащадки братів Кличків й Олександра Усика, теж не пасли задніх й відстояли честь країни й в цьому компоненті хокейного видовища.

Збірна України впевнено й на одному диханні провела трьоденний турнір в Угорщині, закинувши разом 25 шайб й здобувши красиві перемоги в усіх матчах й повертається до Батьківщини в ранзі переможця!

Федерація хокею України щиро  вітає наших гравців, тренерський штаб, й батьків хокеїстів, які підтримували гравців на трибунах міста Дьор й які переживали, передивляючись он-лайн трансляцію!

Дякуємо всім за перемогу й тримаємо кулакі за нашу збірну в квітні місяці в Італії!

 #FAVBET – Титульний Спонсор юніорської збірної команди України

 


Вас може зацікавити