Юні українці, які беруть участь у Pee-Wee Tournament, зустрілися з гравцями «Монреаля»

Минулого вівторка, 14 лютого, хокеїсти збірної України до 12 років, які беруть участь в Pee-Wee Hockey Tournament у канадському Квебеку, на запрошення клубу «Монреаль Канадієнс» відвідали матч регулярного чемпіонату НХЛ, у якому «Канадієнс» приймали «Чікаґо Блекгокс» (4:0), а також поспілкувалися з гравцями «Монреаля». Сайт NHL.com присвятив цій події статтю з назвою «Поважні гості в Bell Center».

Її переклад пропонуємо вашій увазі.

Кожен наступний день приносить свою порцію щастя для української збірної, яка приїхала у Канаду для участі в Pee-Wee Tournament у Квебеку.

Через кілька годин після другої звитяги на змаганнях, емоційної перемоги над румунськими «Вовками» з рахунком 2:0, молоді українці вирушили в Монреаль, щоб у вівторок подивитися ранкове тренування «Канадієнс» і гру проти «Чікаґо Блекгокс».

«Для них це неймовірно», – сказав Франсуа Робер, творець цього щастя, який супроводжував команду з моменту її прибуття в провінцію. – Це чудовий досвід для них — дивитися тренування. Вони не знають їх усіх, але імена (Коула) Кофілда та (Ніка) Судзукі часто згадуються. Все добре. Молоді щасливі та усміхнені. Після вчорашньої перемоги настрій у всіх піднесений. Це просто весело. Ми змушуємо їх пережити найпрекрасніші моменти їхнього життя, і будемо сподіватися, що турнір триватиме ще довго».

Після того, як українці зайняли свої місця на трибунах амфітеатру Монреаля у подарованих їм джерсі Habs, вони підійшли до роздягальні команди, де змогли зустрітися з тренером Мартіном Сент-Луїсом і переважною більшістю гравців, кожен з яких знайшов час для автографів.

«На душі тепло, що бачу цю команду, — сказав Сент-Луїс. – Мій батько пропустив нашу гру в суботу, щоб підтримати українців у Квебеку. Ми не можемо уявити, через що вони повинні пройти зараз. Теплий прийом не лише в Квебеку, але й у всій провінції. Щасливий, що зустрівся з ними і дав їм нагоду трохи забути про те, що відбувається в їхній країні».

Вони можуть відволіктися, але точно не забувають.

Під час матчу проти румунів українці вивісили за лавою запасних український стяг: на жовтій частині написали позивні батьків, які досі борються. На синій – позивні батьків, полеглих на полі бою. Тих, хто зараз на небі.

«Це жахливо, — зазначив нападник «Канадієнс» Рафаель Гарві-Пінар. – Ти розповідаєш мені про це, і мене пробирає. Це часи, в які ніхто не хоче жити. Вони жили в цьому і живуть у цьому сьогодні. Прикро бачити, що такі ситуації трапляються й сьогодні. Ми поруч з ними і підтримуємо їх».

«Ми всі знаємо, що там відбувається, — сказав оборонець «Монреаля» Майк Метісон. – Не скажу, що ми розуміємо, через що вони проходять, бо це було б трохи легковажно, але ми можемо зробити все можливе, щоб допомогти їм трохи відволіктися на щось інше. Сподіваюся, ми зможемо показати їм гарне шоу».

Ймовірно, українці отримали ще одну сильну порцію любові, коли ввечері їх представили публіці на Bell Center. Це також може додати їм трохи енергії для наступної гри в п’ятницю.

«Це щось особливе, і я дуже радий, що весь Квебек підтримує їх, — підсумував Гарві-Пінар. – Люди бачать їх і підбадьорюють. Впевнений, що вони можуть відчути комфорт тут, у Квебеку. Після таких важких часів дуже радий за них, що вони можуть отримати такий досвід».

Ґійом Лепейдж, NHL.com

Вас може зацікавити