Юнаки збірної України розгромили чеську “Спарту”

Прорвало! Свій четвертий і заключний матч на груповому етапі в Тршинці збірна України провела на одному диханні, розгромивши лідируючих до цього поєдинку хокеїстів празької «Спарти» – 8:3. Дублями у складі переможців відзначилися Андрій Виставкін, Гавриїл Сімчук та Олексій Євтехов.

Збірна України-U17 – «Спарта»-U17 (Прага, Чехія) – 8:3 (2:1, 3:2, 3:0).

Шайби: 1:0 – Виставкін (Тучин, 16 хв.), 2:0 – Г.Сімчук (17 хв., менш.), 2:1 – Мартон (20 хв., більш.), 3:1 – Євтехов (23 хв.), 3:2 – Марек (23 хв.), 4:2 – Г.Сімчук (Скороход, 24 хв.), 4:3 – Нетушил (25 хв., більш.), 5:3 – Виставкін (Койда, 32 хв.), 6:3 – Шульга (Нагнєєв, Скороход, 45 хв.), 7:3 – Шарець (більш., 56 хв.), 8:3 – Євтехов (57 хв.).

На 31-й хвилині Ріхард Землічка не реалізував штрафний кидок.

Україна: Семеха; Трущенко – Росстальний, Лапко – Боднар, Товкач – Удовенко; Скороход – Г.Сімчук – Шульга, Бабушкін – Шарець – Сафронов, Куліков – Євтехов – Нагнєєв, Виставкін – Тучин – Р.Койда.

Передматчеві розклади не обіцяли українцям великих перспектив, оскільки другий матч за день лише за три години після поразки від «Слована» (2:3) залишав підопічним Олександра Бобкіна надто мало часу на відновлення. До того ж на тлі втоми протистояти довелося грізній «Спарті», яка підійшла до суботнього ігрового дня свіженькою та з максимальним багажем очок (6) після двох ігор.

Але за фактом українські хокеїсти здивували: «дістали» внутрішні резерви і буквально нокаутували чеського гранда, перегравши супротивника в кожному з періодів. Великий рахунок на користь нашої команди можна пояснити не лише настроєм, зарядженістю та більш класною підготовкою команди, а й дисциплінованими діями гравців. Протягом усього матчу чехи не втомлювалися грубити, фолити та провокувати, але наші тримали емоції при собі до самого кінця, чим змушували чехів щоразу вирушати на лаву штрафників… Браво за витримку та відмінний гольовий феєрверк!

Ця перемога вивела збірну України на проміжне перше місце із 7 очками після чотирьох ігор. “Спарта” залишилася на другій позиції (6 балів), але ввечері у чехів заключний матч у групі проти “Риги” (6 очок, 3 гри). «Слован» та «Віктовіце» мають у своєму активі три та два пункти відповідно і вже не наздоженуть команду Олександра Бобкіна за жодних розкладів!

Вас може зацікавити