Юнацька збірна України – переможець Olympic Hopes

Україна 🇺🇦 – Польща 🇵🇱 – 5:3 (1:0, 1:2, 3:1)

🏒Шайби: 1:0 – Панасенко (Косарев), 08:29, 1:1 – Janik (Skrzypski), 20:48, 2:1 – Даниленко (Скороход, Косарев), 28:57, 2:2 – Janik (Skrzypski), 31:51, 2:3 – Guminski (Zajac, Staniszkis), 3:3 – Спаскін, 49:53, 4:3 – Косарев (Райваховський), 52:49, 5:3 – Панасенко (Кураєв, Гапоненко), 55:18

Сьогодні до складу повернувся другий воротар команди Дамір Чагаровський, однак тренерський вирішив залишити вчорашні зміни у стартових ланках. Так сьогодні номінальними нападниками знову стали Савелій Сухицький та Ярослав Панасенко, Дмитро Ковалик та Артем Кальсін сьогодні грали в четвертій парі захисту.

Розпочали матч з почергових атак обох команд, однак воротарі зробили свою справу і не пропустили жодного кидка. На сьомій хвилині матчу поляки порушили правила і заробили перше вилучення в матчі. Українці практично повністю провели його в зоні суперника, але реалізувати кількісну перевагу вдалось лише за 12 секунд по повернення пʼятого польового. Ярослав Панасенко відкрив рахунок у матчі. До кінця періоду кожна команда створювала гості моменти біля воріт суперника, але жоден не закінчився успіхом.

В другому періоді поляки спробувати перехопити ініціативу. Все почалось із вилучення Сухицького на початку періоду, реалізувати яке суперник зміг за 30 секунд. Тоді Польща продовжила атакувати вже в рівних складах, в процесі однієї з атак, Віктор Мельниченко заробив вилучення, яке суперник не реалізував. Вже в рівних складах одна із наступних атак українців закінчилась успіхом: Назар Даниленко вивів Україну вдруге вперед у матчі. Одразу після чого Михайло Гапоненко заробив вилучення, за хвилину суперник його реалізував. Після зрівняного суперником рахунку, українці активізувались та повернулись у гру, заробити на собі вилучення суперника і продовжили активну атаку. За 12 секунд до кінця шайба перетнула лінію воріт збірної Польщі, але арбітри її не зарахували. Період завершили в атаці, але довести її до голу не вдалось.

Розпочали заключний період з більшості, яку реалізувати не змогли. Проте одразу після поляки не змогли закинути шайби в форматі 5 на 3. Одразу після відновлення гри в рівних складах суперник продовжив свою атаку і закинув третю шайбу. Мирослав Спаскін зрівняв рахунок у матчі, Микола Косарєв прицільним кидком від синьої лінії вивів команду вперед, а Ярослав Панасенко закріпив перевагу українців.

Тренерський штаб пішов на ризик у двох матчах поспіль, змінюючи амплуа двох сильних оборонців нашої команди, однак ризик був виправданий. Вмотивована запрошенням на наступний збір юнацької збірної України на чолі з професійним тренерським штабом зробила перший «золотий» крок на шляху до чемпіонату світу.

Юнацька збірна України стала чемпіоном турніру. Вітаємо!

Вас може зацікавити