Євген Аліпов: «В Естонію ми викликали на 90% свої найкращі сили»

Жіноча збірна України з хокею вперше із грудня 2021 року виступить на міжнародному турнірі. Починаючи з 6 лютого наші дівчата вирушать на базу до естонського Когтла-Ярве, де проведуть навчально-тренувальний збір та зіграють проти своїх майбутніх суперників з чемпіонату світу – збірних Естонії та Литви. Своїми поглядами та очікуваннями від майбутнього вояжу до Естонії з прес-службою ФХУ поділився головний тренер українців Євген Аліпов.

«В Естонію ми викликали на 90% свої найкращі сили, які розраховуємо побачити на чемпіонаті світу у квітні, – каже Євген Леонідович. – Сподіваємось, що навесні нас підсилять Марія Громова, Христина Загрекова, Діана Ковтун та Валерія Манчак, які на лютневий збір не приїдуть із різних причин.

Дуже добре, що ми матимемо можливість подивитися у справі не лише своїх дівчат, а й суперників з ЧС-2023 – Естонію та Литву. З цими командами ми зустрічалися у грудні 2021 року в товариських матчах та турнірі, тому маємо уявлення про їхню силу. Шкода тільки, що не підтвердила участь у турнірі команда Латвії, рівень якої значно вищий.

Щодо моїх очікувань, то на турнірі в Кохтла-Ярві розраховую побачити прогрес нашої команди, оскільки переважна більшість дівчат через війну виїхали за кордон, де здобули постійну ігрову практику в європейських чемпіонатах».

Склад жіночої збірної України

Воротарі: Вікторія Ткаченко («Мартін», Словаччина), Анна Харківська  (L&L Латвія).

Оборонці: Софія Гутор, Домініка Лопатіна, Дарина Рожок  (всі – «Михайловце», Словаччина), Тетяна Кириченко («Пантери»), Марина Криворучко (Німеччина), Олександра Машкіна («Амбрі-Піотта», Швейцарія), Ірина Ратушна (L&L Латвія), Тетяна Ткаченко («Королеви Дніпра»).

Нападники: Елізабет Аліпова, Елен Аліпова, Поліна Телегіна, Дар’я Цимиренко (всі – «Амбрі-Піотта», Швейцарія), Юлія Добровольська («Україночка»), Христина Дрофа («Курбадс», Латвія), Варвара Ізмайлова («Інгольдштад», Німеччина), Ганна Лесь (Німеччина), Ангеліна Майфельд («ACS Fox Hockey», Румунія), Антоніна Роганова «Аоста Гладіаторс», Італія), Олена Ткачук («Флеш Айс», Туреччина), Вікторія Ценова («Пантери»).

Нагадаємо, що суперниками збірної України на ЧС-2023 у дивізіоні 3А (Брашов, 3-9 квітня) будуть команди Литви, Румунії, Естонії, Гонконгу та Болгарії.

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ

Вас може зацікавити