Єфим Соханевич: «Срібні медалі – це дуже непоганий результат, але завжди хочеться краще, ми зробили перший крок до своєї цілі. На чемпіонаті світу зробимо наступний – заберемо «золото»

Збірна України U17 стала другою на Třinec Open Cup цього року. Наша команда втретє поспіль бере участь в цьому турінірі й цього року здобула найкращий результат.

Окрім командної нагороди, нападник юнацької збірної України Єфим Соханевич став одним із кращих бомбардирів на турнірі. В активі українця 10 очок (3+7). Єфим віддав гольову передачу в першому матчі, закинув шайбу в ворота «Зальцбурга», закинув та віддав чотири передачі в матчі проти «Регле» та відзначився двома асистами та переможним булітом проти «Віктовіце».

Запитали в нападника його враження від дебютного виклику до юнацької збірної

Закінчився твій перший збір в складі юнацької збірної. Які враження від команди, тренерів, атмосфери?

Перш за все, хочу подякувати тренерам за виклик до юнацької збірної. Це дуже корисний досвід для мене і відчуваю, що отримав тут те, чим користуватимусь й надалі.

Зараз враження від нашої команди залишились лише позитивні. Змогли побачитись з тими, кого востаннє бачив ще в Україні. З кимось грали разом, з кимось зустрічалися на матчах в різних командах. Провели гарно час, здобули непоганий результат

Ти став найкращим бомбардиром. Чим це є для тебе? Чи слідкував ти за суперниками, аби перегнати когось в гонці бомбардирів.

Якщо чесно, то я навіть здивувався, коли зрозумів, що став найкращим бомбардиром. Взагалі не слідкував за статистикою, важливою була лише перемога команди. Тому грав у свій хокей, як вмію, які вказівки давав тренерський штаб.

Можливо, якийсь гол чи асист запамʼятався більше за інші?

Якщо мені колись потрібно буде розповісти про якийсь гол на цьому турнірі, я б точно розказав про буліт в четвертому матчі проти «Віктовіце». Це був момент, який вирішував, чи будемо ми в фіналі, чи ні. Ми це зробили, ми здобули перемогу в тій серії.

Тому так, якщо запитувати що запам’яталось, я розкажу про переможний буліт.

Україна показала найкращий результат на турнірі за весь час участі. Хоч золото здобути не вдалось, таке покращення результату задовольняє?

Звісно, срібні медалі – це дуже непоганий результат, але завжди хочеться краще, хочеться пробиватись далі. Ми зробили перший крок до своєї цілі – золотих медалей. Тому будемо старатись та працювати над тим, аби на чемпіонаті світу зробити більше, наступний крок, заберемо «золото» та вийдемо до еліти


Вас може зацікавити