Вистраждана! Україна перемагає угорців на чемпіонаті світу

Юнацька збірна України виграла другий матч на чемпіонаті світу в дивізіоні 1А, який відбуваэться у французькому Анже! В наднапруженому поєдинку наші хокеїсти переграли в серії буллітів угорців.

Україна U18 – Угорщина U18 – 3:2 Б (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 1:0)

Шайби: 0:1 – Немеш (Прокай, Равас, – більш.), 17:39. 1:1 – Іващенко (більш.), 22:11. 1:2 – Гараньї (Бодзай), 22:58. 2:2 – Євтехов (Іващенко, Купріянов, – подв. більш.), 46:10. 3:2 – Купріянов (переможний булліт)

Україна: Левшин; Іщенко – Пуздрановський, Євтехов – Іващенко (А) – Купріянов; Трущенко – Бондарєв, Яловий – Шульга – Гапоненко; Боднар – Здоровець (А), Сафронов – Шелудченко – Герасименко (К); Полоницький, Захаревич – Чепіль – Кравченко; Береза. Тренер – Олександр Бобкін; асистенти – Руслан Борисенко, Олександр Федоров

Угорщина: Чала; О. Фаркаш – Гараньї, Лобевейн – Гіцль – Ласкави; А. Горват – Прокай, З. Немет (А) – Равас (К) – Сабо-Рац; Франьо – Вен, Керестеш – Мігалік – Немеш; Роша, Бодзай – Макай – Мештер; Барна. Тренер – Бенче Швансек

26 квітня. Анже (Франція). Icepark

Якщо угорці, перемігши за дві доби до того 2:0 господарів французів, вийшли на матч у звичних поєднаннях, то наш тренерський штаб трохи підкоригував трійки нападників, а також дав змогу проявити себе двом дозаявленим напередодні виконавцям – оборонцеві Микиті Полоницькому і нападникові Данилу Березі.

Перших півперіоду на льоду домінувала українська команда. Наші земляки запропонували опонентам високий темп ведення гри з великою кількістю силових єдиноборств. По воротах у цьому відрізку українці теж кидали частіше, щоправда, справді гольовим можна вважати лише момент, коли справа на побачення з Патріком Чалою виходив Ілларіон Купріянов. Угорський голкіпер став переможцем цієї дуелі. А з другої половини першого періоду гра поступово вирівнялася. Коли ж суперники двічі поспіль отримали змогу зіграти в більшості, ініціатива взагалі перейшла до збірної Угорщини. Якщо першу меншість наша команда відстояла достойно, то під час другої двохвилинки шайба влетіла у ворота Олександра Левшина – з допомогою рикошету відзначився Мартон Немеш.

Відігралися українці теж у більшості. Однак потім було вже звичне для цього чемпіонату стихійне лихо. Як відомо, після всіх трьох закинутих шайб у попередніх двох матчах майже миттєво наша команда пропускала. На жаль, цей поєдинок винятком не став. Не встигли українці порадіти голу Микити Іващенка, як шайба вдруге опинилася у воротах Левшина. І знову після рикошету.

Виглядало, що на певний час ця невдача трохи деморалізувала нашу команду. Українці помітно похнюпилися, припускалися елементарних помилок, а коли знову завелися, то на емоціях почали заробляти вилучення там, де їх можна було уникнути, зокрема тоді, коли грали в більшості.

Старт заключного періоду був немов продовженням того, що відбувалося в другій третині. Апогеєм стало два поспіль вилучення, одне з яких – за перевищення чисельного складу. Але, вистоявши в подвійній меншості, наші хокеїсти нарешті змусили помилятися суперників. В підсумку після того, як угорський оборонець збив Данила Шульгу під час виходу один в нуль, українці отримали змогу вже самі зіграти в форматі 5х3, причому протягом півтори хвилини. І шансом скористалися: Михайло Гапоненко зрівняв рахунок.

Кінцівка основного часу знову була за угорцями. Нам відверто пощастило, коли Максим Сабо-Рац, вийшовши на побачення з Левшиним і вже його обігравши, не влучив у ворота. Потім було дві важкі хвилини в меншості після вилучення Іващенка. Де також не обійшлося без удачі в купі з самовідданими діями оборони і воротаря.

В овертаймі трохи ближчими до перемоги були наші хокеїсти, але в підсумку доля зустрічі вирішилася в серії буллітів. «Обігрувати його треба, він коротконогий. А по кидку добре грає», – каже перед початком серії тренер воротарів збірної України Олександр Федоров про голкіпера суперників. Купріянов першим же кидком так і зробив. А в третій спробі те саме зробив Євтехов. Натомість Левшин себе не дав обіграти жодного разу. Перемога!

Завтра, 27 квітня, збірна України проведе четвертий матч на чемпіонаті світу. Зі збірною Казахстану, яка виграла два з трьох стартових поєдинків, а сьогодні з несподівано великим рахунком 3:8 програла данцям граємо, починаючи з 13:30.

Титульний партнер юнацької збірної України – INNOVECS

Вас може зацікавити