Втягування в роботу. Національна збірна України розпочала підготовку до чемпіонату світу

1 квітня національна збірна України розпочала на ковзанці Виставкового центру підготовку до чемпіонату світу в дивізіоні 1В. Наразі в таборі команди під керівництвом асистента головного тренера Олега Шафаренка працюють лише хокеїсти з національного чемпіонату. Представники іноземних клубів разом із наставником команди Дмитром Христичем зберуться разом на другому етапі підготовки, в литовському Каунасі.

Наразі команда тренується в сильно урізаному складі. Зокрема тимчасово випали з обойми провідні нападники херсонського «Дніпра» – Микита Сидоренко, Ілля Крикля і Сергій Стецюра. Вони приїхали до лав команди з пошкодженнями. Потренувавши скіли під керівництвом Данила Ігнатьєва на льоду Палацу спорту, зараз ці хлопці відновлюються під керівництвом лікаря збірної Володимира Секретного. З температурою злягли оборонці Всеволод Толстушко і Гліб Варава, а також нападники Денис Бородай і Роман Благий. Голкіпер Богдан Дьяченко натомість відсутній, оскільки перевозить речі з рідного Харкова, місто, яке потерпає від щоденних російських бомбардувань.

Тож, з кандидатів на поїздку на чемпіонат світу підготовку розпочали воротарі Олег Петров та Едуард Захарченко, оборонці Євген Ратушний, Микита Полоницький, Олексі Янішевський, нападники Віталій Лялька, Віктор Захаров, Вадим Мазур, Володимир Чердак, Гліб Кривошапкін, Ярослав Панченко. Для того, щоб тренування були повноцінними, їх доповнили чотири молодих хокеїсти.

Хокеїсти підійшли до зборів у різному стані. Представники херсонського «Дніпра» і Ярослав Панченко з «Київ Кепіталз», команди яких закінчили плей-оф на півфінальній стадії, відпочивали довше. Гравці «Сокола» і «Кременчука» в свою чергу ледь встигли перевести подих після фінального протистояння, яке розтягнулося до 29 березня. Зрештою, тренерський штаб схильний вважати, що цього часу на відновлення достатньо.

«Проводимо тренування з ухилом на технічну підготовку, згодом трохи попрацюємо над єдиноборствами, – каже Олег Шафаренко. – Також ставимо за мету перевірити молодих гравців – спершу в тренувальному режимі, поряд із досвідченими хокеїстами, а потім тих, хто проявить себе найкраще, візьмемо в Литву».

За словами тренера, кістяк команди залишиться тим же, що виступав під час олімпійської кваліфікації в польському Сосновці. Але шанс пробитися до складу залишаються в кожного з гравців, які викликані на збір. При формуванні складу хокеїсти мають відповідати певним критеріям за трьома складовими – фізичною, психологічною і тактико-технічною.

Чемпіонат світу в дивізіоні 1В стартує 27 квітня у Вільнюсі.

Вас може зацікавити