Впевнений старт. Україна розпочала олімпійську прекваліфікацію з переконливої перемоги
SOSNOWIEC 08.02.2024
2024 IIHF MEN’S OLYMPIC ICE HOCKEY QUALIFICATION
ROUND 3 – GROUP J
KOREA – UKRAINE
VADYM MAZUR #10 BAE SANGHO #8 EDUARD ZAKHARCHENKO #30
FOT MICHAL CHWIEDUK / POLISH ICE HOCKEY FEDERATION / IIHF

Національна збірна України розпочала олімпійський прекваліфікаційний турнір з переконливої перемоги над корейцями. Вадим Мазур, Олексій Ворона, Андрій Денискін і Данило Трахт забили супернику по шайбі, а Едуард Захарченко зробив шатаут.

Корея – Україна – 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Шайби: 0:1 – Мазур (Лялька, Морозов), 14:10. 0:2 – Ворона (Бородай, Куцевич), 22:10. 0:3 – Денискін (Пангелов-Юлдашев), 49:31. 0:4 – Трахт (Пересунько, Мережко, – більш), 50:03

Корея: Лі Йон-Сон (Га Чжун-Го, 50:03); Нам Гі-Ду – Сон Гьон-Чол, Лі Чон-Мін – Гон Чжун-Вук – Шін Сан-Гун; Кім Гюн-Сео – Чжон Го-Гюн; Лі Чон-Гюн – Лі Гюн-Сун – Кан Юн-Сок; Лі Дон-Ку – Лі Сун-Чжа; Ан Чжін-Гуй – Лі Юн-Чжун – Ба Сан-Го; Чжі Гьо-Сок – Кон Ю-Чан, Кім Сі-Гван – Кім Сан-Вук – Кім Сан-Йоб. Тренер – Кім Ву-Чжа

Україна: Захарченко; Гребеник – Пангелов-Юлдашев, Лялька – Мазур – Морозов; Сисак – Мережко, Трахт – Захаров – Пересунько; Чолач – Ратушний, Ворона – Фадєєв – Денискін; Панченко – Куцевич – Бородай; Андрейків, Коренчук. Тренер – Дмитро Христич

8 лютого. Сосновець (Польща). ArcelorMittal Park. 231 глядач

Як і в товариському матчі дводенної давнини, корейці зі стартових секунд запропонували нашій команді гру в шаленому темпі. Наші хокеїсти були готовими до такого повороту подій, діяли дисципліновано, чітко виконуючи тренерське завдання. У другій половині першого періоду, щоправда, без кількох провалів не обійшлося, але позаду надійно грав Едуард Захарченко. А на 15-й хвилині українці повели в рахунку після того, як Вадим Мазур взяв гру на себе і переграв воротаря суперників, вийшовши з ним на віражі один в нуль.

Можливо, визначальним у цій зустрічі став другий гол, який українці провели на старті другого періоду. То Олексій Ворона з п’ятака замкнув передачу Владислава Куцевича і зробив перевагу нашої команди комфортнішою. Трохи згодом Ігор Мережко обікрав суперників на власній синій лінії і втік з воротарем суперників на побачення. Зупинити Ігоря корейцям вдалося лише з порушенням правил. Судді призначили булліт, який Олександр Пересунько реалізувати не зміг.

Третю шайбу, яка зняла питання про переможця, в середині третього періоду закинув Андрій Денискін, а за лічені миті, вже після того, як корейці опинилися в меншості, чисельну перевагу реалізував Данило Трахт, поставивши в матчі переможний знак оклику.

Перший крок зроблений. Попереду вочевидь ключовий матч турніру проти господарів, збірної Польщі, яка стартувала з перемоги 4:0 над естонцями. Відбудеться він завтра, 9 лютого. Початок – о 21:15 за київським часом.

INNOVECS – титульний партнер національної збірної

Вас може зацікавити