Вперше в історії дівчина з України судитиме матч чемпіонату світу

19-річна Ангеліна Майфельд сьогодні, 10 січня, стане першою в історії українською дівчиною-суддею, яка працюватиме на матчі чемпіонату світу.

Ангеліна судитиме поєдинок збірних Іспанії і Тайваню серед дівчат, не старших 18 років, у рамках дивізіону 1В юнацького чемпіонату світу в польському Катовіце.

Нагадаємо, що Майфельд є чинною гравчинею національної збірної України з хокею. Паралельно Ангеліна практикувалася в статусі арбітрині і торік улітку стала першою українкою, яка отримала від IIHF міжнародну категорію.

На старті нинішнього чемпіонату України серед чоловіків Майфельд у статусі лінійної судді працювала на поєдинку «Київ» – «Кременчук» (0:6). Після того Ангеліна перебралася в Румунію, щоб продовжити в місцевому національному чемпіонаті кар’єру гравця. У вільний час хокеїстка продовжувала судити матчі юнацьких чемпіонатів Румунії, а в грудні вперше отримала призначення на поєдинок Ерстеліги, в якому зустрічалися румунський «Проґим» з Ґеорґені та угорський «Уйпешт» із Будапешта (6:2). За підсумками зустрічі Майфельд отримала схвальну оцінку з уст супервайзера гри і це вочевидь вплинуло на її нинішнє призначення.

Переглянути матч Іспанія – Тайвань, на якому працюватиме українська рефері, можна за посиланням.

Вас може зацікавити