Володимир Секретний: «На чемпіонаті світу наші хлопці вичавлювали з себе всі внутрішні резерви, грали з травмами»

Лікар збірних України розповів про ті травми, які отримали хокеїсти національної і юнацької команд під час недавніх чемпіонатів світу в дивізіоні 1В. Нагадаємо, що національна збірна під керівництвом Вадима Шахрайчука стала у польських Тихах третьою, а керовані Олександром Бобкіним юнаки посіли в італійському Азіаґо друге місце.

– Для початку мушу відзначити, що ці чемпіонати світу були для наших хокеїстів особливими, – бере слово Володимир Секретний. – В той час, поки в Україні триває війна, хокеїсти грали і тренувалися з особливим бажанням. Хлопці вичавлювали з себе всі внутрішні резерви, грали з травмами. Бо розуміли, що в такий час вони мусять виступити максимально вдало.

Дмитро Ігнатенко

– Цей оборонець випав ще до чемпіонату світу. Дмитро ледь відновився після пластики передньої хрестоподібної зв’язки. Відновлення було тривалим, розтягнулося майже на півроку. У ході зборів в Угорщині Ігнатенко набрав прекрасну форму, але отримана на тренуванні прикра травма перекреслила його сподівання про виступ на чемпіонаті світу. Два тижні тому Дмитро переніс операцію в Словенії. Зараз він проходить процес відновлення, який триватиме близько двох-трьох місяців. Ми спілкуємося практично щодня. Всі причетні до нашого хокею люди, наші вболівальники мають підтримати Ігнатенка в цей непростий для нього період.

Віктор Андрущенко

– Досвідчений нападник отримав пошкодження, яке не дозволило йому зіграти на чемпіонаті світу, на початку заключного товариського матчу проти угорців. Це – м’якотканинна травма, зумовлена перенесеними навантаженнями і тим бажанням, з яким Віктор готувався до чемпіонату світу.

Дмитро Німенко

– Два досвідчені гравці провели чемпіонат на морально-вольових рисах, не дивлячись на больові відчуття та дискомфорт, пов’язаний з травмами. Німенко перед чемпіонатом світу отримав пошкодження колінного суглоба. Ми дали йому трохи перепочити, підлікували. Але травма давала про себе знати. Дмитро відіграв чемпіонат світу «на характері». Зараз він відновлюється.

Всеволод Толстушко

– Цей оборонець отримав сильний удар шайбою по пальцю. У Всеволода вже є гіркий досвід торішнього турніру в Любляні, коли йому зламали пальця прямим влучанням шайби. Цього разу рентген показав, що Севі поталанило більше. Перелому вдалося уникнути, але больові відчуття супроводжували нашого захисника впродовж заключних двох матчів чемпіонату світу. Попри це він виходив на лід і допоміг команді здобути третє місце.

Дмитра Німенка і Всеволода Толстушка травмами не налякаєш

Євген Фадєєв

– Травми переслідували Євгена впродовж усього сезону. Серйозні. Крім них не бракувало й дрібних пошкоджень. Зокрема під час підготовки до чемпіонату світу. Але хлопець працював з великим бажанням і провів гарний турнір. Сподіваюся, надалі травм у його кар’єр буде менше. Найліпше, щоб їх не було взагалі.

Дмитро Кубрицький

– Нашого молодого воротаря треба виділити по-особливому. Він справжній герой. Дмитро провів на льоду проти збірної Японії, замінивши Сергія Писаренка, менше двох хвилин. І отримав важку травму – перелом пальця. Наступного дня, не дивлячись на мої перестороги, Кубрицький вирішив зіграти в поєдинку проти естонців. І зіграв прекрасно, «на нуль». Зараз Дмитро відновлюється. З ним все буде гаразд.

Володимир Трошкін

– Чемпіон юнацької Олімпіади двічі травмував одне й те ж місце і також зламав палець. Завдяки професіоналізму італійських медиків вдалося провести гарну репозицію і мобілізацію цього перелому, тому Володимир уникне оперативного втручання. Думаю, до повноцінних тренувань Трошкін зможе повернутися через два-три тижні.

За словами лікаря, інші хокеїсти теж грали з дрібнішими пошкодженнями. Їм теж було непросто, але те величезне бажання, з яким боролася наша команда, компенсовувало неприємні відчуття, пов’язані з травмами.

Вас може зацікавити