Висока конкуренція та залучення нових фахівців. Звіт роботи збірних команд України U18 та U20

Збірні команди України U18 та U20 провели навесні продуктивні навчально-тренувальні збори.

У рамках підготовки команда Олександра Бобкіна у квітні-травні взяла участь одразу в кількох зборах, аби в майбутньому сформувати якісний склад збірної для участі в прийдешніх міжнародних турнірах.

До збірної команди України U18 переглядали близько 80 претендентів – як безпосередньо на тренувальній базі в Броварах, так і впродовж матчів чемпіонату України. На перший збір потрапили 25 хокеїстів із 5 клубів – «Білого Барса», «Донбасу», харківського «СДЮСШОР», дніпровського «Динамо» та київської «Крижинки».

На другому зборі тренерський штаб вирішив зробити акцент на наших легіонерах, що грають у США, Канаді, Фінляндії, Швеції та Словаччині. Окрім того, до команди запросили хокеїстів «Донбасу», «Білого Барса», «СДЮСШОР» та «Сокола».

Загалом підопічні Бобкіна провели близько 20 тренувань, спрямованих на розвиток різних аспектів гри. До слова, із командою U18 та U20 вперше працював тренер із розвитку індивідуальних навичок гравців. Це дозволяє розвинути спектр можливостей хокеїстів, гнучкіше грати у будь-яких ситуаціях, варіативно діяти на майданчику.

У сезоні 2021/2022 тренерський штаб запланував ще три збори, зокрема, у листопаді, лютому та березні-квітні, у рамках яких проведуть кілька товариських матчів із ровесниками. Ці збори спрямовані на підготовку до чемпіонату світу в Дивізіоні ІВ, що заплановано на весну 2022-го року. Суперниками українців стануть Австрія, Угорщина, Італія, Словенія та Польща.

Збірна команди U20, своєю чергою, провела свої навчально-тренувальні збори у травні у Броварах на «Терміналі». Окрім того, підопічні Олександра Бобкіна відіграли два товариські матчі проти національної збірної України.

До складу команди викликали хокеїстів «Сокола», «Білого Барса», «Кременчука», «Дніпра», «Донбаса», «Маріуполя» та «Крижаних Вовків». Окрім того були запрошені гравці, які грають у США, Фінляндії, Швеції, Естонії та Словаччині. Усього – 28 гравців.

Зазначимо, що в планах тренерського штабу провести наступні збори в Кременчуці й Броварах, а також взяти участь у міжнародному товариському турнірі. Це буде зроблено для того, аби закріпити проведену підготовку та виступити на чемпіонаті світу в Дивізіоні ІВ, що відбудеться взимку 2021-го року. Там збірна зіграє проти ровесників із Словенії, Франції, Польщі, Естонії та Японії.


Вас може зацікавити