Вісім команд висловили намір брати участь в чемпіонаті України з хокею

Сьогодні в офісі Федерації хокею України під головуванням Анатолія Брезвіна відбулася робоча нарада представників хокейних клубів України, присвячена проведенню XXIV чемпіонату України з хокею.

Участь у нараді взяли представники восьми вітчизняних клубів. Серед них: представники команд-чемпіонів трьох попередніх сезонів – «Донбасу», «Компаньйона» та «АТЕКа», – керівники харківських «Авангарда» та «Витязя», столичних «Дженералз», білоцерківського «Білого Барсу» та хокейного клубу «Кременчук».

Свій намір (в тому числі й письмово) брати участь в чемпіонаті України з хокею в сезоні 2015-2016 років підтвердили сім клубів: «Авангард» (м. Харків), «Білий Барс» (м. Біла Церква), «Витязь» (м. Харків), «Дженералз» (м. Київ), «Донбас» (м. Донецьк), «Компаньйон» (м. Київ) та ХК «Кременчук» (м. Кременчук). При цьому керівництво «Дженералз» заявило про можливість участі в змаганні двома командами з різними назвами. Обговорили й робочу дату старту чемпіонату – 25 вересня.

«Харківські команди «Авангард» та «Витязь» на початку серпня вже виходять на лід. У нас розпочинаються навчально-тренувальні збори, гравці проходять медогляд. Ставку плануємо роботи на місцевих вихованців. Таких буде відсотків 90. Це й молоді гравці, й спортсмени з серйозним ім’ям у хокеї. Більшість домашніх матчів будуть проводитись на найкращій харківській арені – «Айс-Холл». Частину ігор прийматиме «Салтівський лід», – заявив віце-президент «Авангарду» Валерій Середенко.

У серпні свою підготовку до сезону розпочнуть і хокеїсти «Білого Барсу». «19 числа в Білій Церкві буде лід і ми відразу приступимо до роботи», – повідомив представник команди Олександр Бобкін.

До семи команд, що раніше заявляли про своє бажання виступати в національному чемпіонаті приєднався «Компаньйон». Про готовність столичного клубу змагатися повідомив менеджер команди Станіслав Верников. Відповідний лист буде надіслано до офісу Федерації найближчого понеділка.

Остаточно не втратив надію взяти участь у змаганні чинний чемпіони України – ХК «АТЕК». Втім команда наразі перебуває у пошуку генерального спонсора і надати гарантій свого виступу поки що не може.

Більшість команд підтримали ідею проведення чемпіонату під егідою ліги. Питання створення Екстраліги буде вирішено до наступного вівторка після проведення додаткових зустрічей між керівництвом Ліги та Федерації.

Також присутнім повідомили, що робочою групою розроблені проекти календаря та регламентів змагання. Після доопрацювання та внесення незначних корективів ці документи будуть надані клубам.


Вас може зацікавити