Виконком Федерації затвердив старших тренерів молодіжної та юніорської збірних

На засіданні виконавчого комітету Федерації хокею України, яке сьогодні відбулося в офісі організації, було затверджено старших тренерів молодіжної та юніорської збірних команд України.

Молодіжну збірну, яка вже у грудні братиме участь в чемпіонаті світу у Франції (суперники – Франція, Японія, Словенія, Великобританія та Польща), очолив Андрій Савченко.

«Цей фахівець попередні два сезони очолював нашу юніорську команду. Через його руки пройшли усі основні кандидати до молодіжної збірної. Також не будемо забувати, що Андрій Миколайович успішно працював із титульним віком команди в дитячо-юнацькій школі», – дав характеристику новопризначеному тренеру президент Федерації Анатолій Брезвін.

Сам же Андрій Савченко пообіцяв докласти максимальних зусиль для досягнення позитивного результату. «На сьогоднішній день я змушений констатувати той факт, що в нас залишилось мало якісних виконавців титульного віку. Тому ми змушені будемо закривати окремі позиції хокеїстами молодшими на рік, а то й на два. Втім ці гравці здебільшого мають хорошу ігрову практику в своїх клубах і до чемпіонату світу мають підійти у бойовій формі», – заявив Андрій Савченко.

Своїм помічником у молодіжній збірній Андрій Миколайович рекомендував призначити свого асистента по юніорській збірній – Миколу Майка, який вже надав попередню згоду на роботу в команді.

Підготовка молодіжної збірної до чемпіонату світу має розпочатися на початку грудня.

На засіданні виконкому свого керманича отримала і юніорська збірна. Команду, якій у квітні боротися на чемпіонаті світу проти Італії, Японії, Кореї, Словенії та Угорщини, очолив тренер столичного «Компаньйона» Євген Аліпов.

Євген Леонідович має серйозний досвід роботи у дитячо-юнацькому хокеї, зокрема і з гравцями титульного віку. Ряд потенційних кандидатів до збірної виступають саме під орудою фахівця в клубній команді. Також Євген Аліпов очолював національну збірну команду Грузії, здобував із нею історичну першу перемогу на чемпіонатах світу.

«Я дякую членам виконкому за довіру. Сподіваюся, що нашій команді вдасться продемонструвати хорошу гру і досягти високих результатів», – зазначив Євген Аліпов.

Зі своїм помічником Євген Леонідович наразі ще не визначився, пообіцявши зробити це найближчим часом.


Вас може зацікавити