Виконком Федерації заслухав звіт тренерів збірних команд

Сьогодні, 28 травня, виконавчий комітет Федерації хокею України заслухав звіти тренерів збірних команд України за результатами підготовки та виступу команд на чемпіонатах світу 2014 року.

Олександр Годинюк, як асистент головного тренера національної збірної, повідомив, що команда перед стартом чемпіонату недорахувалась ряду провідних виконавців: «Провідні захисники команди Геннадій Разін та Віталій Люткевич з різних причин не допомогли команді. Вже перед початком чемпіонату на зборі у Хабаровську травму отримав лідер збірної Руслан Федотенко. Не слід забувати й про відсутність у збірній Олексія Понікаровського та Костянтина Касянчука. З цими гравцями ми боролися б за найвищі місця, Також сподіваємося і на Сергія Гайдученка, який у Кореї не продемонстрував увесь свій потенціал».

На грі голкіперів детальніше зупинився Костянтин Симчук, який у національній збірній відповідає за цей напрямок роботи. За словами Костянтина Миколайовича, наразі молоді голкіпери не готові захищати честь країни на високому рівні. Найперспективнішим вітчизняним воротарем на думку фахівця є 17-річний Кирило Кучер, який нещодавно підписав угоду з «Молодою Гвардією».

Що ж до безпосередніх виступів на чемпіонаті, то за словами Годинюка команда могла набрати більше очок, якби краще зіграла у матчах проти Австрії та Японії. Загалом же виступ команди було оцінено як задовільний. Наступного сезону, нагадаємо, українська команда змагатиметься за вихід до еліти з командами Казахстану, Італії, Японії, Угорщини та Польщі. Чемпіонат світу відбудеться у Донецьку.

Молодіжна збірна команда України посіла четверту сходинку на чемпіонаті світу в Дивізіоні ІВ. «У нас був непростий переїзд. Команда була не зовсім готовою до першого матчу проти Казахстану. Казахи ж приїхали до Дамфрізу за п’ять днів до початку чемпіонату, тож встигли акліматизуватися. Плюс не найкращим чином провели перший період. Не встигли відновитися і до другого матчу проти французів», – повідомив Олександр Годинюк. Виступ команди на чемпіонату було визнано задовільним. Наступного року команда змагатиметься в Угорщині проти команд Угорщини, Франції, Великобританії, Казахстану та Польщі.

Андрій Савченко доповів про підготовку та виступ юніорської збірної команди України. За словами тренера, Федерація створила всі умови для хорошої підготовки до головного старту сезону. Команда тричі виїжджала закордон для участі в міжнародному турнірі та проведення товариських матчів. Що ж до виступу на чемпіонаті, то не зважаючи на підсумкове п’яте місце, команда показала непогану гру і могла розраховувати на кращий підсумок. Виступ збірної було оцінено задовільно, а тренерський штаб продовжить роботу з командою і в наступному сезоні. Суперниками українських юніорів будуть команди Італії, Словенії, Австрії, Японії та Литви. А сам чемпіонат прийматиме словенський Марибор.


Вас може зацікавити