Відкрита реєстрація для участі в чемпіонаті світу з віртуального хокею

IIHF оголосила про новий кіберспортивний чемпіонат: eWorld Championship.

Через два роки після першого чемпіонату IIHF Esports Fan Championship IIHF Gaming повертається з більшим і якіснішим змаганням на віртуальному льоду. Оголошення надійшло після сезону IIHF 2021/2022, коли вперше з’явилися ліцензії IIHF та дебют жіночих команд у EA SPORTS™ NHL™ 22.

«З запуском eWorld Championship IIHF ми прагнемо, щоб це стало початком нової програми пропозицій кіберспорту в майбутньому», – сказав президент IIHF Люк Тардіф.

Турнір eWorld Championship 2022 IIHF: доступ / реєстрація

IIHF зробила перший крок у кіберспорт в 2020 році, коли фінський дует Ерік «Tilantekija» Тамменпяя та Йоель «Rottadee» Мюллюмякі виграв титул чемпіонату IIHF з кіберспорту проти своїх північних суперників зі Швеції.

Майже два роки потому IIHF Gaming повертається з більшою та вищою конкуренцією на віртуальному льоду. Маючи на меті створення більших можливостей для гравців кіберспорту, які б представляли свої країни на офіційних змаганнях з кіберспорту IIHF з хокею з шайбою, IIHF розширила кількість країн, які змагаються, з 16-ти до 22-х. До цієї когорти увійшла й Україна.

Кваліфікаційний етап у червні

Але перш ніж команди зможуть битися на цифрових ковзанках, кожна нація має знайти команду з двох осіб.

Чемпіонат світу розпочнеться з онлайн-відбірного матчу, де визначаться 44 національних чемпіони: 22 змагаються на PlayStation і 22 на Xbox. Відбірні змагання розпочнуться 16 червня національними змаганнями Норвегії та Швейцарії, останній відбірний матч відбудеться 26 червня, де буде вирішено, хто зіграє за фіналістів 2020 року зі Швеції.

Після визначення національних чемпіонів на початку липня відбудеться початковий груповий етап. 22 країни змагаються у двох групах по п’ять і дві групи по шість команд. Дві найкращі команди кожної групи виходять у плей-оф.

Плей-оф розпочнеться через тиждень із чвертьфіналу, а потім півфіналу, де будуть визначені два фіналісти eWorld Championship IIHF 2022. Від групового етапу до ґранд-фіналу всі матчі між національними асоціаціями-членами транслюватимуться в прямому ефірі для всіх уболівальників хокею та NHL™ 22 по всьому світу.

Реєстрація відкрита

Зареєструватися на eWorld Championship 2022 IIHF можна тут. Щоб змагатися, гравцеві необхідно мати громадянство однієї з країн-учасниць, бути не молодшим 16-ти років і мати версію NHL™ 22 для «Xbox One» або «PlayStation 4». Якщо версія правильна, турнір також може можна грати на PlayStation 5 або Xbox Series X|S.

IIHF Gaming проводить eWorld Championship 2022 у співпраці з двома основними партнерами – Škoda і Strauss.

Вас може зацікавити