«Весняний кубок» завершився подвійною перемогою «Сокола»

На вихідних, 26-28 травня у Богуславі на Київщині відбувся масштабний всеукраїнський дитячий турнір «Весняний кубок» за участю 16-ти команд 2013-2014 років народження. Ці змагання на арені «Льодограй» вінчали сезон-2022/2023 серед гравців цієї вікової категорії.

«Весняний кубок» став тріумфом двох команд київського «Сокола»: перша команда 2013 року народження, яку тренує Денис Вовк, здобула головний приз, хокеїсти 2014 року народження під керівництвом Олександра Нікулічева посіли друге місце. Третьою стала перша команда «Кременчука», яку очолює Артем Шаповал. Господарі, богуславські «Шершні», посіли четверте місце, а хлопці з вінницького «Патріота», які за три тури до завершення мали реальні шанси стати першими, фінішували п’ятими.

«Для нашої команди це надзвичайно знакова перемога, – каже наставник чемпіонів Денис Вовк. – Впродовж цього сезону ми на всіх змаганнях посідали другі-треті місця, зокрема на двох попередніх турнірах фінішували слідом за «Патріотом». Радий, що у підсумковому турнірі сезону хлопці проявили свої найкращі риси і піднялися на вершину. Для них ця перемога має стати гарним стимулом для подальших звершень».

Взагалі ж команди на «Весняному кубку» були розбиті згідно з рейтингом на два дивізіони по вісім команд і грали в них за коловою системою, кожен з кожним.

Підсумковий розподіл місць такий:

Дивізіон А

1.«Сокіл-2013» (Київ)
2. «Сокіл-2014» (Київ)
3. «Кременчук»
4. «Шершні» (Богуслав)
5. «Патріот» (Вінниця)
6. «Бульдоги» (Київ)
7. «Дніпро» (Дніпро)
8. «Сокіл-2013»-2 (Київ)

Дивізіон Б

1.«Патріот-2» (Вінниця)
2. «Морські Вовки» (Одеса)
3. «Крижинка» (Київ)
4. «Сокіл-2014»-2 (Київ)
5. «Кременчук-2»
6. «Олімпія» (Калуш)
7. «Шершні-2» (Богуслав)
8. «Дніпро-2» (Дніпро)

Варто зазначити, що організатори змагань (відокремлене відділення Федерації хокею України на Київщині на чолі з Сергієм Левченком, Управління молоді і спорту Київської обласної військової адміністрації на чолі з Сергієм Тимофеєвим, товариство з обмеженою відповідальністю М.С.Л. на чолі з Георгієм Ложенком) подбали, щоб за підсумками цих змагань з порожніми руками не поїхав жоден з учасників. Пам’ятні медалі, кубки, солодкі подарунки отримали всі хокеїсти без винятку. Крім того, індивідуальними статуетками були нагороджені найкращі гравці кожної з команд.

Після завершення церемонії нагородження на учасників очікував ще один приємний сюрприз: усі бажаючі мали змогу сфотографуватися з головним трофеєм українського хокею, чемпіонським кубком, який зараз належить професійній команді київського «Сокола». Власне, на клубному автобусі киян разом із майбутніми переможцями турніру чаша й прибула.

«Приїхали з одним кубком – повертаємося з двома», – пожартував Денис Вовк.

Вас може зацікавити