Вадим Сисюк: “Білоруська публіка зустріла нас привітно!”

Вадим Сисюк, гравець ветеранської збірної команди України та віцепрезидент федерації хокею України поділився враженнями від Різдвяного турніру, який триває у Мінську:

Перш за все, хотів би відзначити рівень організації. Він надзвичайно високий. Учасники з багатьох різних країн зібралися на цьому турнірі. І потрапити на даний захід не просто. Відбір проходить багато команд і не усіх запрошують. За чотири роки нас запросили вперше.

Білоруська публіка зустріла нас привітно і президент Білорусі у своїй промові відзначив, що вперше за довгий час збірна України приєдналася до змагань. Тому позитивних емоцій у нас було багато. Не озброєним оком видно, що ця держава з усією відповідальністю підходить до організації таких заходів. Це допомагає популяризації хокею. Цей вид спорту перетворюється у Білорусі на номер два після футболу.

Щодо останнього матчу проти збірної команди Фінляндії, то результат не дуже втішний для нас, але гра вийшла серйозною. Наші хлопці мужньо стояли і билися до останнього. Ми підтримували один одного і виконували тренерську установку. Проте фіни були сильнішими, швидшими, вправнішими. Ще перед тим, як прийняти шайбу, вони вже знають, куди її відправлять. Видно, що вони тренуються не два рази на тиждень. Можливо і кожного для, адже у Фінляндії велика кількість льодових арен і рівень відповідний. На турнір вони приїхали підготованими і вважаються одними з претендентів на золоті медалі.

Фіни навіть сауну з собою привезли на колесах. Після матчів вони збираються там, щоб відсвяткувати перемогу або ж просто відпочити.

У своєму третьому матчі ми будемо змагатися до останнього, адже приїхали не просто так – приїхали перемагати.


Вас може зацікавити