В Україні відбувся День хокею для дітей

6 жовтня 2018 року втретє поспіль в нашій державі відбулося свято «День відкритих дверей – день хокею для дітей», яке проходило в рамках всесвітньої програми World Girl’s Ice Hockey Weekend. Метою проведення даного заходу є популяризація хокею серед широких верств населення, а також створення можливостей для усіх бажаючих зробити перші кроки в хокеї та оволодіти основними навичками гри.

Цього року свято проходить у містах Києві та Дніпрі. В столиці України основні заходи відбулися на льодовій арені по вулиці Шалетт, 6, а також на прилеглих до неї територіях. В Дніпрі заходи відбуватимуться на ковзанці «Мост Айс» протягом двох днів: у суботу організаторами свята виступив хокейний клуб «Королеви Дніпра», а в неділю проведенням заходу займатимуться дівчата із клубу «Дніпровські Білки».

«Вже третій рік поспіль під егідою Міжнародної федерації хокею більш ніж в 40 державах світу одночасно проходить свято хокею для дівчат! Сам формат заходу придумали в Фінляндії, де вже після прем’єрного проведення близько 1000 дівчат записалися до дитячих хокейних шкіл. Україні до таких показників поки що далеко, але наша держава вже стала зразком у проведенні даного заходу для багатьох інших країн. До прикладу, представники Казахстану та Білорусі дуже жваво запрошують ініціювати організацію свята у їх країнах). Однак, ми в першу чергу, суцільно зосереджені на розвитку хокейної України», – заявила віце-президент Федерації хокею України Юлія Артем’єва.

Участь у церемонії відкриття взяв і Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. У своєму привітальному слові Ігор Олександрович подякував організаторам за підготовку заходу, висловив сподівання щодо збільшення аудиторії заходу та кількості бажаючих займатися хокеєм, а також відзначив, що відтепер хокей і для нього особливий вид спорту – нещодавно дочка пана Міністра розпочала займатися цим видом спорту.

В рамках заходу активності відбувалися на кількох локаціях, кількість яких невпинно зростає у порівнянні з попередніми роками, з 9:30 по 18:00: льодовий майданчик, кидкова зона, зона володіння ключкою, зона хокейних розваг IQ Hockey. Слід зауважити, що станції, де проводилися майстер-класи, були розраховані на дітей з різним рівнем підготовки: від абсолютних новачків до вихованців ДЮСШ, що займаються хокеєм декілька років. Також для комфорту учасників свята та їхніх батьків були облаштовані фуд-зона, фотозона, зона мехенді (розпис тіла хною) та зона відпочинку.

Організатори створили дерево бажань, де кожен охочий за символічну ціну мав можливість загадати хокейне бажання. Всі виручені кошти підуть на закупівлю форми для юних хокеїсток.

Також у рамках заходу відбулися матчі дівчат проти хлопців. Спочатку представниці слабкої статі мінімально поступилися вихованцям ДЮСШ «Крижинка», а потім і спортсменам із ДЮСШ «Сокіл-Київ». До речі, дівчача команда була складена із юних спортсменок, що навчаються в різних ДЮСШ і були залучені до занять хокеєм саме завдяки проведенню цього заходу в попередні роки.

Загалом усі учасники отримали незабутні емоції, а деякі з них ще й цінні подарунки.

Організатори дякують за сприяння у проведенні свята спонсорам та партнерам, а також дитячо-юнацьким спортивним школам «Сокіл-Київ», «Крижинка», «АТЕК», «Київ», УХЛ, ХК «Україночка», працівникам Федерації хокею України, а також відомим вітчизняним хокеїстам та тренерам, які організували майстер-класи для дітей.


Вас може зацікавити