В компанію до Савченка. Ілля Коренчук став гравцем польської «Енерґи»

27-річний нападник збірної України Ілля Коренчук став гравцем польської «Енерґи» з Торуні.

«Гравець, якого ми хочемо вітати у наших кольорах, багато разів радував уболівальників та одноклубників, забиваючи красиві голи», – презентують нашого хокеїста офіційні медіа-ресурси «Енерґи».

Ілля Коренчук народився 13 січня 1995 року в Кобрині (Білорусь). Хокеєм почав займатися в школі клубу «Брест», але справжнє становлення пройшов, перебравшись у 2013-му до лав «Донбасу». Повиступавши в сезоні-2013/2014 за молодіжну команду клубу з Донецька, в наступному чемпіонаті Молодіжної хокейної ліги рф Ілля виступав за «Кристал» з Бердська.

На дорослому рівні Ілля почав виступати в складі «Кременчука» (2015-2017). За цей час він провів за клуб 83 матчі, закинувши 53 шайби і віддавши 61 передачу. З «Кременчуком» Коренчук вигравав срібло і бронзу Української хокейної ліги, був з 56 (27+29) очками найкращим бомбардиром регулярного чемпіонату-2016/2017.

Влітку 2017-го Ілля повернувся в «Донбас», у складі якого провів неповних п’ять сезонів. З донеччанами Коренчук став триразовим чемпіоном та віце-чемпіоном України, в сезоні-2018/2019 був найкращим бомбардиром УХЛ в раунді плей-оф, а загалом за п’ять сезонів набрав 220 (98+122) очок у 200 матчах чемпіонату УХЛ, Континентального кубка і Ліги чемпіонів.

Прийнявши українське громадянство, Коренчук з 2019 року став гравцем національної збірної нашої держави і представляв її на недавньому чемпіонаті світу в дивізіоні 1В. У чотирьох матчах він відзначився двома асистами.

«Мої батьки досі мешкають у Білорусі, але я вже кілька років у них не гостював, – сказав Ілля в недавньому інтерв’ю прес-службі ФХУ. – Рідна сестра з чоловіком живе у Києві, а теща з тестем, братом та сестрою дружини – багато років у Польщі. Зрозуміло, всі засуджують війну, агресивні дії рф і те, що з Білорусі здійснюється запуск ракет і літаків. При цьому хочу додати, що у Білорусі немає такого зомбування населення, як у рф. Чимало білорусів воюють на боці України, бо люди мають свою думку та погляди на те, що відбувається. На відміну від Росії, у нас не відключають Youtube чи інші соцмережі. Масові мітинги на виборах у 2020 році, як ви пам’ятаєте, чітко підкреслювали позицію та волевиявлення білоруського народу».

Нагадаємо, що раніше гравцем торунської «Енерґи» став інший нападник збірної України Іван Савченко.

Вас може зацікавити