Український квартет “запалює” у чеській «Порубі»

З нового сезону-2022/23 підвищена увага українських вболівальників та фахівців, напевно, буде прикута до чеського чемпіонату, зокрема, до хокейного клубу «Поруба» з Острави. Саме в цю команду в міжсезоння перейшли одразу четверо хокеїстів юнацької збірної України (U-17) – захисник Микита Боднар, нападаючі Олексій Євтехов, Родіон Койда та Данило Скороход.

Українські хокеїсти з ходу заграли у новій команді та значно підняли рейтинг «Поруби» напередодні старту юнацького чемпіонату Чехії U17, де на старт вийдуть 24 команди!

В середині серпня у міжнародному турнірі в Остраві за участю шести команд скромна досі «Поруба» виборола фантастичне для себе третє місце за безпосередньої участі українських гравців. Після цього чеський колектив провів ще три товариські матчі і у всіх здобув перемоги!

30.08.2022

«Поруба» U17 – «Тршинець» U17 – 5:2

Євтехов – 2+0, Боднар – 0+2, Скороход – 1+0

23.08.2022

«Гавіржов» U17 – «Поруба» U17 – 0:4

Койда – 1+2, Боднар – 0+1

18.08.2022

«Поруба» U17 – «Пршерів» U17 – 4:3

Койда – 3+0

«Ігрового часу в «Порубі» у нас достатньо, а граємо разом українською трійкою в атаці, – каже Родіон Койда. – Граємо багато як у більшості, так і меншості. В плані комунікації проблем не виникає, бо чеський тренер знає трохи російську мову, а якщо якісь слова забуває, то нам з перекладом допомагає молодший брат українського форварда Лева Стасюка – Семен, який не перший рік у Чехії. Семен, до речі, також грає за нашу команду. Нині дружною компанією живемо у готелі біля ковзанки, але скоро переїдемо на квартиру».

Відзначимо, що чемпіонат Чехії U17 розпочнеться для «Поруби» гостьовим матчем проти «Тршинця» – 15 вересня.

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ

Вас може зацікавити