Українки здолали Литву та фінішували на другому місці на ЧС-2023

Жіноча збірна України у своєму заключному матчі на чемпіонаті світу в Румунії завдала шокуючої першої поразки фавориткам з Литви та фінішувала у підсумку зі срібними медалями на другому місці. Литовки після цієї невдачі опустилися на третю сходинку у таблиці, а от «золото» та єдину путівку до дивізіону 2B сенсаційно здобули хокеїстки Гонконгу.

Україна – Литва 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Шайби: 1:0 – Загрекова (Ценова, Лесь), 33:07. 1:1 – Петраускайте (Мюллер), 42:16. 2:1 – Ценова (Загрекова, Ізмайлова), 53:45.

Україна: В. Ткаченко; Кириченко – Машкіна, Цимиренко – Добровольська – Телегіна; Рожок – Гутор, Елізабет Аліпова – Елен Аліпова – Роганова; Майфельд – Лопатіна, Ценова – Лесь – Загрекова; Криворучко – Ратушна, Ізмайлова. Тренер – Євген Аліпов; асистенти – Олександр Нікулічев, Олександр Федоров.

Литва: Беліценкайте (59:35); Туціуте – Ракаускайте, Мюллер – Ясіневічуте – Петраускайте, Якавіцене – Куканова, Грінюте – Малецкієне – Растеняйте, Карпавіцюте – Яткевіцене, Захарченко – Бурнякайте – Ясайте, Сурбляйне, Рацкаускайте, Бежевічюте.

Кидки: 35 (11+16+8) – 36 (14+8+14)

9 квітня. Брашов (Румунія). Olympic Ice Rink. 430 глядачів.

Перемога над литовками стала можлива завдяки дисциплінованій та злагодженій грі наших дівчат, а також Вікторії Ткаченко, котра спіймала кураж у день свого народження! Наша воротар відбила 35 з 36 кидків по своїх воротах і закономірно отримала приз найкращому гравцю матчу.

А ось звання найкращої гравчині збірної України за підсумками турніру отримала захисниця Тетяна Кириченко, котра записала до свого активу 5 (1+4) очок у Румунії. Підкреслимо, що на ЧС-2023 у Брашові збірна України пропустила менше за всіх шайб на турнірі – 6 у 5 матчах.

Зазначимо, що останнє місце у групі посіла збірна Естонії, яка вилетіла до дивізіону рейтингом нижче.

Вас може зацікавити