Україна vs Нідерланди: Протистояння з найвищою командою ЧС-2023

🇺🇦🏒🥅 Сьогодні, 27 квітня, національна збірна України зіграє свій передостанній матч на ЧС-2023.

🔥16.00 збірна України – збірна Нідерландів

📺Трансляція: | Xsport

Збірна Нідерландів – наш четвертий суперник на чемпіонаті світу у Таллінні. Ця команда тільки піднялася в групу 1B з дивізіону 2A разом з китайцями і вже встигла зробити великий сюрприз, розгромивши в третій день ЧС-2023 якраз збірну з Піднебесної, яка рясніє гравцями КХЛ – 7:2! Цікаво, що голландці зуміли закинути сім шайб всього після 16 (!) кидків, тоді як суперник 40 разів «вистрілив» по воротах європейців. Треба сказати, що відносно ефективності кидків збірної Нідерландів на цьому турнірі немає рівних – 10 голів після 34 кидків (22,73%). Для порівняння, у збірної України цей показник дорівнює – 12,86% (18 шайб після 122 пострілів).

«Нашою метою на початку турніру було зберегти місце в цій групі», – сказав воротар Рууд Леувестейн. – Після чудової перемоги над Китаєм у нас попереду ще дві гри, і якщо ми продовжимо добре грати, хто знає, можливо, ми зможемо піднятися в турнірній таблиці».

До почесної перемоги над Китаєм голландці з тріском програли Японії (1:8), а потім залишилися ні з чим у зустрічі з Естонією (2:4). Найкращим гравцем та бомбардиром нинішньої збірної Нідерландів є 26-річний нападник Гус ван Нес (№3), котрий п’ять сезонів виступав в університетській команді Північної Америки та на цьому турнірі вже набрав 5 (2+3) очок. Ван Нес, як і ще шість гравців його команди, мають зріст 190 сантиметрів і вище, що роблять Нідерланди найвищою командою ЧС у Таллінні.

Приблизно півскладу голландців виступають за місцевий «Тілбург», який б’ється за призові місця у німецькій Оберлізі, де також цей сезон провів наш форвард Євген Фадєєв. Додамо, що українці в очних зустрічах завжди (11 разів) перегравали Нідерланди, тож чекаємо на продовження переможної серії. Єдине, наш сьогоднішній суперник грав напередодні денну гру з Китаєм, тоді як хокеїсти України завершили дуель з Естонією (7:4) пізно ввечері та приїхали до своїх номерів у районі 23.00. Питання відновлення може стати одним із тих чинників, який буде на боці суперника, проте головний тренер «синьо-жовтих» Вадим Шахрайчук переконаний, що це не стане проблемою для збірної України: «Наші хокеїсти добре готові фізично, тож півдня фори на відновлення у голландців не матимуть вирішального значення».

Титульний партнер національної збірної України – INNOVECS

Очні ігри України та Нідерландів за останні 10 років

09.02.2020 *ОІ Квал. *Астана  Україна – Нідерланди 3:0 (Німенко, Буценко, Савченко)
01.05.2019 *ЧС Д1B *Таллінн  Україна – Нідерланди 8:1 (Лялька – 3, Міхнов – 2, Мережко, Скрипець, Мазур)
07.11.2015 *ЕЧ  *Галац  Україна – Нідерланди 3:1 (Бабинець, Бондарєв, Толстушко)
18.04.2013 *ЧС Д1B *Донецьк  Україна – Нідерланди 3:2 ОТ (О.Тимченко – 2, Міхнов)

Вас може зацікавити