Україна vs Естонія: Амбітні близнюки з фінської ліги та «пенсіонер» Лахесалу в обороні

🇺🇦🏒🥅 Сьогодні, 26 квітня, національна збірна України зіграє свій третій матч проти господарів ЧС-2023.

🔥19.30 збірна України – збірна Естонії

📺Трансляція: | Xsport

Господарі чемпіонату світу в Таллінні – збірна Естонії – наш третій суперник на турнірі. Балтійці зібрали на домашній форум дуже цікавий склад, у якому свистали нагору двох перспективних 18-річних братів-близнюків Еріка та Марека Потшінка з молодіжної фінської ліги (там, де виступає наш Данило Трахт), нев’янучу зірку команди 29-річного форварда Роберта Рообу із фінської «Ювяскулі», естонського фіна Марка Віїтанена з польської «Торуні» (одноклубник нашого Іллі Коренчука), а також 44-річного захисника Лаурі Лахесалу (№28), котрий завершив чудову клубну кар’єру у Франції ще у сезоні-2015/16. За визнанням самого Лаурі, він пішов на «пенсію» вирощувати огірки з помідорами у сільській місцевості, але при цьому щороку знаходить можливість готувати себе до весни та виступає за Естонію на чемпіонатах світу. Цьогорічний форум для рекордсмена Лахесалу – 21 (!) у кар’єрі. У перших двох зустрічах ветеран Лаурі, котрий молодший за головного тренера фіна Юссі Туппамякі всього на рік, заробив показник корисності «+2» та отримав 4 хвилини штрафу.

До очного матчу з Україною естонці підходять на другому місці в групі, набравши 5 очок у стартових поєдинках із Сербією (2:1 Б) та Нідерландами (4:2). Лідер команди Рооба відзначився у кожному з матчів (у серії буллітів та основний час), також дубль у ворота голландців оформив Віїтанен. Нагадаємо, що українці поки що посідають у таблиці третє місце із чотирма очками в активі.

«Очікується важка зустріч, адже непросто грати проти будь-якого суперника, котрий виступає за підтримки своєї аудиторії, – трибуни женуть своїх за подвигами, – каже капітан збірної України Ігор Мережко. – Втім, наших уболівальників також очікується чимало у Таллінні, і вони атмосферніші та співучіші: можуть запросто надихнути «хітом» а-ля «Червона калина». В ций ситуації, вважаю, ми зобов’язані брати три очки, бо ведемо боротьбу за підвищення у класі. Разом з тим Естонія непоступлива команда і ми точно не дивимося на неї зверхньо».

Додамо, що минулого року підопічні Вадима Шахрайчука розгромили естонців (8:0) у заключній зустрічі на ЧС-2022 та фінішували на третьому місці у групі. Але чекати повторення подібної куражної та розгромної перемоги у Таллінні навряд чи варто. Естонці цього року виглядають «міцним горішком», тому на українців на льоду «Тондіраби» очікує більш відчайдушний опір.

Титульний партнер національної збірної України – INNOVECS

Останні п’ять ігор України та Естонії в історії

01.05.2022 *ЧС Д1B *Тихи  Україна – Естонія – 8:0 (М.Сімчук – 2, Пересунько – 2, Мережко, Лялька, Мазур, Фадєєв)
08.11.2019  *ЄЧ   *Таллінн  Україна – Естонія – 3:2 (Коренчук, Янішевський, Боєвих)
04.05.2019 *ЧС Д1B *Таллінн  Україна – Естонія – 3:4 ОТ (Мережко, Лялька, Бабинець)
23.04.2018 *ЧС Д1B *Каунас  Україна – Естонія – 0:2
20.04.2016 *ЧС Д1B *Загреб  Україна – Естонія – 7:1 (Міхнов – 2, Гаврик, Р.Благий, Є.Тимченко, Петранговський, Бондарєв)

Вас може зацікавити