Україна поступається Данії в другому матчі юнацького ЧС

Юнацька збірна України програла у другому поєдинку чемпіонату світу в дивізіоні 1А. Підопічні Олександра Бобкіна поступилися данцям. Тепер в обох команд по одній перемозі і одній поразці.

Данія U18 – Україна U18 – 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)

Шайби: 0:1 – Пуздрановський (Бондарєв), 05:31. 1:1 – Лінде, 05:50. 2:1 – Шіолдан (Мьольґорд, М. Андерсен, – більш.), 11:39. 3:1 – М. Андерсен (Мьольґорд), 30:42. 4:1 – Мьольґорд (М. Андерсен), 37:59. 5:1 – Мьольґорд (Ґроссманн), 59:33

Данія: Штейнберґс; М. Андерсен – М. Якобсен, Д. Ольссон – Мьольґорд – Шіолдан; Ґроссманн – В. Нільсен, Г. Томсен – Лінде – Т. Петерсен; Бах – Крузе, Рубін – Шеффманн – Ебенер; Сковнінґ – Олесен, Кобер – М. Ларсен – Сков. Тренер – Флемінґ Ґрен

Україна: Левшин (Жуков, 40:00); Пуздрановський – Іщенко, Іващенко (А) – Купріянов – Захаревич; Бондарєв – Трущенко, Шульга – Євтехов – Гапоненко; Здоровець (А) – Боднар, Сафронов – Яловий – Кравченко; Шелудченко – Чепіль – Герасименко (К). Тренер – Олександр Бобкін; асистенти – Руслан Борисенко, Олександр Федоров

24 квітня. Анже (Франція). Icepark

Данці вийшли на цей матч довести, що їх поразка від японців у стартовому матчі – випадковість. Наша команда грала з піднесенням після перемоги над французами, але знову без хворих оборонця Миколи Косарєва і нападника Гавриїла Сімчука. Випустивши на лід тих же виконавців, що й у першому турі, Олександр Бобкін трохи перекроїв трійки нападників і поміняв місцями у ланках першу з третьою пари оборонців.

Старт зустрічі загалом виявився рівним. А в тих епізодах, де данці знаходили свої нагоди, надійно грав голкіпер Олександр Левшин. Повела українська збірна в рахунку після того, як Андрій Пуздрановський підібрав відскок від борта після кидка Микити Бондарєва і вразив напівпорожні ворота.

Під час вчорашнього розбору гри тренери нашої збірної концентрували увагу підопічних, щоб не втрачали пильності відразу після закинутих шайб. Вчора українці пропустили від французів майже миттю після своїх голів двічі. Сьогодні, на жаль, історія повторилася: Альберт Шіолдан влучив під хрестовину воріт Левшина кидком з лівого кола для вкидання через 19 секунд після голу Пуздрановського. Трохи згодом данці ще й реалізували більшість і на перерву команди пішли за рахунку 2:1. А свого шансу використати зайвого гравця збірна України не використала, хоча й нагоди в більшості мала. Як під час двохвилинки наприкінці першого періоду, так і на початку другого.

Хоча загалом, якщо не враховувати стартових хвилин, друга третина гри минула за величезної переваги данців. Наші хокеїсти грали без шайби і фактично тільки відбивалися. Ще дві шайби у ворота Левшина – логічний наслідок тої переваги.

У цій всій ситуації відрадно лишень, що наша команда після гнітючого другого періоду не розсипалися. На заключну третину тренери випустили другого голкіпера Єгора Жукова. Не стільки тому, що вважали Левшина винуватцем пропущених шайб, скільки щоб дати йому перепочити. Жуков у підсумку пропустив одну шайбу на заключних секундах зустрічі, а нагоди скоротити перевагу наші хокеїсти мали, коли впродовж хвилини грали в подвійній більшості.

Завтра, 25 квітня, на юнацькому чемпіонаті світу в дивізіоні 1А вихідний. А 26 квітня, о 17:00 за київським часом українці вийдуть на лід «Айспарку» в матчі проти угорців.

Титульний партнер юнацької збірної України – INNOVECS

Вас може зацікавити