Україна – Корея. Анонс товариського матчу

Сьогодні, 6 лютого, національна збірна України починаючи з 20:00 за київським часом проведе на льоду ArcelorMittal Park у польському Сосновці товариський поєдинок проти збірної Кореї. Для нашої команди то буде остання проба сил перед стартом в олімпійській прекваліфікації, де українці в тому ж Сосновці зіграють з господарями, естонцями і тими ж корейцями. Цікаво, що корейська збірна вирішила відчути лід нової арени в Сосновці в змагальних умовах сповна. Напередодні ввечері азійці провели першу з двох товариських зустрічей проти збірної Польщі. Поступилися 0:6, але один із тренерів української збірної Олег Шафаренко радить не звертати уваги ні на цей результат, ні на те, що дев’ять хокеїстів у складі команди Кореї є студентами. На думку тренера, корейці до офіційного старту будуть вкрай небезпечними.

Цікаво, що до Польщі корейці привезли навіть свою їжу. У той час, поки українці, які заселилися в тому ж Hotel Holiday Inn, вирішили довіритися кухарям готельного ресторану, корейці готують собі власноруч. Цікаво, що поряд із українською і корейською збірними у Hotel Holiday Inn зараз квартирується польська жіноча збірна з баскетболу. Дівчата харчуються так само, як українські хокеїсти.

Вчора, починаючи з другої дня наша команда провела на льоду ArcelorMittal Park друге тренування. У ньому вже взяли участь капітан команди Ігор Мережко, інший оборонець Іван Сисак та нападник Олександр Пересунько, які приєдналися до колективу напередодні. Натомість Артур Чолач прибув ближче до завершення заняття. «Як ти? Я вчора весь день промучився, але спав уночі», – каже підопічному наставник збірної України Дмитро Христич, котрий теж приїхав з-за океану. Чолач, познайомившись з окремими хлопцями, з нетерпінням очікує не лише матчів, а й зустрічі з рідними. З мамою він не бачився ще з літа. А тато з огляду на воєнний стан у країні прибути не зможе. Треба сказати, що Чолач за три роки за океаном помітно змужнів і став розмовляти з легким акцентом. Почути Артура можна у невеличкому флеш-інтерв’ю на соцмережах ФХУ.

Ще один хокеїст – нападник Євген Фадєєв – приєднався до команди пізно ввечері. Відповідно він поки не брав участі в жодному тренуванні і пропустив відеорозбір за добу до матчу з корейцями.

Наш тренерський штаб розраховує, що єдиний спаринг дозволить визначитися з трьома хокеїстами, які не потраплять до кінцевої заявки для участі в олімпійській прекваліфікації. А поки – лише робота без якихось кардинальних висновків.

«Сьогодні хлопці вже були в порівнянні з першим тренуванням живішими, – підводить короткий підсумок тренування асистент головного тренера Олег Шафаренко. – Швидкості мене потішили. Ми займалися вправами на техніку і попрацювали над вкиданнями. Основна інформація буде на завтрашній розкатці. Тоді й визначимося зі складом на завтрашній матч, а за його підсумками подамо остаточну заявку. Подивимося, хто з хлопців здатен грати на потрібних швидкостях, а кому ще треба готуватися. Поки шанси в усіх рівні. Ми розраховуємо дати порівну ігрового часу всім 20-м польовим виконавцям, які потраплять до заявки».

Оборонець Артем Гребеник зосередив увагу на тому, наскільки він виріс ментально за півроку виступів у клубі другого фінського дивізіону «Кеттеря»: «По-перше, радий знову побачити друзів та знайомих, з якими давно не бачився. А взагалі, з ментальної точки зору мені зараз приїжджати в збірну набагато легше, ніж раніше з херсонського «Дніпра» чи «Білого Барса». Вважаю, що за час виступів у Фінляндії суттєво додав у ментальному, фізичному і технічному аспектах. Коли граєш на високих швидкостях постійно, а не епізодично, то прогресуєш набагато стрімкіше».

Натомість колишній партнер Гребеника за херсонським «Дніпром» Едуард Захарченко звернув увагу на якість льоду на новій арені в Сосновці: «Лід, як на мене, занадто м’який. Трохи важкувато на ньому грати. Ще тішу себе, що це після тривалої дороги таке відчуття і врешті воно буде хибним. Але вочевидь лід справді не найкращий. У нас в Україні в усіх містах, які приймають матчі національного чемпіонату, крига тверда. Хіба влітку, коли тепліє, така буває. Але коли зима, то таких проблем немає. Зрештою, ми сконцентровані на роботі. Кожен хоче довести, що він кращий і заслуговує місця у складі. Ми знайшли порозуміння з тренером воротарів Ігорем Карпенком. Він прискіпливо стежить за всіма дрібницями, скажімо, на особливостях освітлення, льоду, бортів».

Трансляція товариського матчу Україна – Корея буде доступною на телеканалі «Суспільне.Спорт» і Youtube-каналі ФХУ. Перед поєдинком і в його ході працюватиме студія, гостем якої буде нападник «Тризуба» Кирило Бондаренко.

Іван Вербицький, прес-аташе ФХУ

INNOVECS – титульний партнер національної збірної

Вас може зацікавити