Україна – Корея. Анонс матчу олімпійської прекваліфікації

Сьогодні, 8 лютого, о 21:00 за київським часом збірна України проведе в польському Сосновці перший матч олімпійського прекваліфікаційного турніру. Суперниками будуть хокеїсти збірної Кореї, з якими за два дні до того ми проводили товариський матч. Перемога 4:3 в овертаймі за умови відсутності п’яти провідних виконавців, безумовно, додала настрою. Але офіційний матч і товариський – зовсім інші історії.

Корейці здивували суперників ще до старту. Тим, що провели два поспіль спаринги. Ще до матчу з українцями азійці посупилися 0:6 полякам. З одного боку виглядає, що наші суперники ризикують виснажитися ще до старту. З іншого ж тренери корейців собі не вороги. Вони реально розцінюють можливості підопічних. Збірна Кореї в обох згадуваних товариських матчах демонструвала гру на високих швидкостях. Власне, швидкість та ігрова дисципліна – ті риси, які відзначають дії наших суперників.

Українці ж на єдиний товариський матч вийшли без п’ятірки провідних виконавців – капітана Ігоря Мережка, іншого оборонця Артура Чолача, нападників Іллі Коренчука, Олександра Пересунька і Євгена Фадєєва. Наша команда забила три схожих шайби в основний час, коли нападники екранували воротаря після дальніх кидків Євгена Ратушного і Віталія Ляльки, а Олексій Ворона вдало підставив ключку під шайбу, запущену Андрієм Денискіним.

«Команда Кореї спускається дуже низько при захисті своїх воріт, ми знали це і казали хлопцям, що треба підіймати шайбу до синьої лінії, кидати і робити перед ворітьми трафік. Це спрацювало», – прокоментував наставник збірної України Дмитро Христич.

Негативним моментом є те, що дві шайби українці пропустили в меншості. Причому обидва рази розіграли зайвого корейці швидко. За словами Христича, вади в грі в нерівних складах доведеться усувати вже по ходу турніру. Достатньо часу, щоб відпрацювати гру в нерівних складах, у нашої команди не було.

Матч Україна – Корея буде доступним на телеканалі Суспільне.Спорт і на Youtube-каналі ФХУ. Одним із коментаторів матчу сьогодні буде іменитий голкіпер і колишній тренер збірної України Костянтин Сімчук.

INNOVECS – титульний партнер національної збірної

Вас може зацікавити