Українські юніори перемогли Італію та відкрили собі шлях до перемоги в турнірі

Юніорська збірна команда України здобула третю перемогу на домашньому чемпіонаті світу. Команда Олега Ігнатьєва у непростому матчі здолала збірну Італії з рахунком 3:1.

Перший період команди відіграли від оборони, а основні події розгорнулися під час другої 20-хвилинки. Спочатку італійці скористались позиційним провалом від Сергія Логача та Нікіти Круглякова і відкрили рахунок.

Нашій команді ніяк не вдавалося налагодити гру в атаці, доки Франческо Тауфер не припустився ключової помилки. 21-й номер італійської команди грубо зіграв в коліну Станіслав Садовікову, за що був покараний матч-штрафом. Реалізувати більшість українцям вдалося вже через 8 секунд. Олексій Сиротенко виграв вкидання на Артема Матейченка, той відпасував на Олександра Пересунька, який потужно кинув від синьої лінії. Під час польоту ігровий снаряд знайшов ключку Нікіти Круглякова, змінив траєкторію і влетів у сітку воріт.

«Синьо-жовті» не зупинялися на досягнутому – через хвилину нашу команду вперед вивів Данило Бабчук, потужно кинувши у ближній кут воріт італійців.

До завершення гри українська команда відзначилася ще одного разу. Олександр Пересунько обіграв кількох суперників і прострілив на п’ятак. Шайба від ковзана італійського хокеїста закотилася у кут воріт, знявши всі питання щодо переможця зустрічі.

Завдяки цій перемозі українська команда очолила турнірну таблицю чемпіонату з 9 очками. У випадку перемоги в заключному матчі чемпіонату над командою Румунії в основний час, збірна України гарантовано стане переможцем змагання.

Італія U18 – Україна U18 – 1:3 (0:0; 1:2; 0:1)

18 квітня 2018 року, 20:00. Палац спорту, 4827 глядачів

Судді: К. Перссон, В. Цин, Х. Даль

Склад України: Гурко. Кругляков – Логач, Васильєв – Бабчук, Грицюк – Євтухов, Будько. Матейченко – Сиротенко – Пересунько, Морозов – Даниленко – Середницький, Садовіков – Ланін – Дуюн, Халін – Целогородцев – Іващенко.

Голи: 1:0. Сальваі (Бітетто, 28:24), 1:1. Кругляков (Пересунько, Матейченко, 32:27 – більш.), 1:2. Бабчук (Даниленко, Середницький, 33:24 – більш.), 1:3. Пересунько (51:20).

Штраф: 29 – 4

Кидки: 18 – 28


Вас може зацікавити