Українська делегація на Конгресі IIHF: building the Ukrainian hockey dream

Традиційно наприкінці вересня представники федерацій хокею усіх країн світу збираються на піврічному Конгресі Міжнародної федерації хокею. За ще однією незмінною традицією організатором заходу виступає країна-господар найближчого чемпіонату світу в топ-дивізіоні. 2017 року Данія, що прийматиме змагання найкращих 16 збірних планети, місцем проведення Конгресу обрала іспанську Марбелью.

На початку роботи Конгресу керівництво Міжнародної федерації коротко проаналізувало проведення міжнародних змагань під егідою IIHF у попередньому сезоні. Зокрема, чемпіонат світу з хокею серед чоловіків, який у квітні цього року відбувся у Києві, отримав позитивні оцінки з боку генерального секретаря IIHF Хорста Ліхтнера та президента організації Рене Фазеля, який особисто відвідав столицю України.

«Високі оцінки з боку Міжнародної федерації хокею за організацію чемпіонату світу в Києві дали нашій державі можливість впевнено отримати право на проведення юніорського чемпіонату світу 2018 року, не дивлячись на серйозну конкуренцію з боку Угорщини, Італії та Австрії», – заявив президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін.

Загалом сьогоднішній день здебільшого був присвячений ознайомленню міжнародної хокейної спільноти зі спортивними заходами, що відбудуться у сезоні 2017-2018 років.

«Для нас чемпіонат світу серед юніорів – надзвичайно відповідальне змагання. Ми обов’язково врахуємо усі зауваження та недоліки квітневого чемпіонату. Організаційний комітет продовжить масштабну медійну підтримку заходу, без якої, як свідчить практика, розраховувати на загальний успіх неможливо. До традиційних завдань – залучення десятків тисяч вболівальників до перегляду матчів та популяризації хокею в цілому – цього разу ми додамо ще й високі спортивні цілі. Наша держава готується до юніорського чемпіонату з девізом – Building the Ukrainian hockey dream – створення української хокейної мрії», – повідомив у своєму виступі учасникам Конгресу віце-президент Федерації хокею України Георгій Зубко.

Також в рамках Конгресу будуть обговорені питання внесення змін до Книги Правил гри в хокей, розвитку управління хокеєм, а також організаційні зміни у роботі деяких управлінських органів Міжнародної федерації.


Вас може зацікавити