Україна здобула очко у матчі проти Італії

Національні збірні Італії та України зустрічалися в рамках другого ігрового дня на чемпіонаті світу в Кракові. Гра була рівною, тому не дивно, що для виявлення переможця зустрічі 60 хвилин командам виявилося замало.

Італія – Україна – 2:1 ОТ (0:0; 1:1; 0:0; 1:0)

20 квітня 2015 року, 17:30. «Арена Краков»

Судді: А. Ансонс (Латвія), М. Вєганд (Швейцарія), Д. Голяк (Білорусь), В. Мосчинскі (Польща)

Італія: Андреас Бернард. Хофер – Хефлер, Маркетті – Салліван, М. Занатта – Еггер, Л. Занатта – Трівелато. Гандер – Антон Бернард – Рамозер, Інсам – Ігначак – ді Казмірро, Фріго – Моріні – Костнер, Фелічетті – Андергассен – Фрай.

Україна: Захарченко. Наваренко – Рябенко, Алексюк – Побєдоносцев, Ладигін – Кугут, Скрипець. Міхнов – Гніденко – Благий, Доніка – Варламов – Німенко, Захаров – Бондарєв – Лялька, Заблудовський – Кузьмік – Гаврик, Петранговський.

Голи: 1:0. Ігначак (Маркетті, Інсам, 24:26 – більш.), 1:1. Захаров (Бондарєв, Побєдоносцев, 26:05), 2:1. Інсам (Еггер, Антон Бернард, 60:16).

Штраф: 12 12

Кидки: 33 19


Перед матчем проти Італії з табору нашої команди прийшли приємні новини. Вчора ввечері Олександра Побєдоносцева та Віктора Захарова було успішно дозаявлено. Тож новоспечені чемпіони Казахстану з’явилися на льоду у матчі проти «Скуадри Адзурри». Олександр діяв у парі з Володимиром Алексюком, а Віктора тренери відправили у ланку до Віталія Ляльки та Артема Бондарєва. Хто знає, можливо саме цих двох виконавців бракувало команді Олександра Годинюка, аби краще зіграти проти Казахстану.

Очікувалося, що обидві команди будуть діяти від оборони і матч вийде нецікавим. Проте команди відсиджуватися біля своїх воріт не збиралися, створюючи воротарям чимало роботи. Але попри наявність декількох небезпечних моментів біля своїх воріт, Едуард Захарченко та Андреас Бернард в перші 20 хвилин тримали свої ворота на замку.

Щойно розпочався другий період, як наші суперники ледь не відкрили рахунок: Брайан Ігначек підхопив шайбу після вкидання в центральному колі, пролетів повз наших захисників та небезпечно пробив в проти хід Захарченку. На щастя шайба пролетіла повз ворота. Початок другого ігрового відрізку загалом пройшов під диктовку наших суперників. Едуард Захарченко не дозволив відзначитися Інсаму та Рамозеру.

Але наш голкіпер виявився безсилим, коли Ігначак відкривав рахунок у грі: Артем Бондарєв програв вкидання Ігначеку, короткий перепас захисників, переведення шайби на Ігначека і точний кидок найкращого бомбардира чемпіонату Норвегії в дальній кут. При цьому Нейт ді Казмірро здорово перекривав нашого воротаря, який момент кидка не бачив взагалі.

Відповідь нашої команди довго чекати не довелось. Артем Бондарєв отримав прекрасну передачу від Олександра Побєдоносцева, здорово протягнув шайбу до зони суперника, відпасував на Віктора Захарова, який з «вусів» в один дотик розстріляв ворота Бернарда – 1:1!

Випустивши пару, команди почали діяти на зустрічних курсах. У нашої команди найкращу можливість відзначитися втратив Дмитро Німенко. У італійців люб’язністю на люб’язність відповів ді Казмірро.

Початок третього ігрового відрізку був за нашими хокеїстами. Втім реальних загроз воротам Андреаса Бернарда майже не було. Лише в середині третьої 20-хвилинки прекрасну нагоду для взяття воріт створили Артем Гніденко та Андрій Міхнов, проте Артем занадто зблизився з голкіпером, а Андрій не зміг вдало відреагувати на відскок шайби.

Після цього команди стали діяти значно обережніше, боячись розкритися та пропустити разючу контратаку. Найкраща нагода в кінцівці поєдинку була в наших суперників – шайба після потужного кидка Хельфера від синьої лінії перевірила на міцність поперечину. Нічия в основний час гри в тій чи іншій мірі влаштовувала обидві команди. Тому йти ва-банк в останні хвилини ніхто не став. За сім секунд до завершення основного часу гри сталася неприємність з капітаном нашої команди Юрієм Наваренком: в ігровій ситуації захисник ХК «Гомель» отримав болючий удар ключкою в обличчя. Проте своєчасна кваліфікована допомога від лікаря нашої збірної Володимира Секретного дозволила другому номеру синьо-жовтих взяти участь в овертаймі.

Додатковий час розпочався з неприємного для нас моменту: Інсам проштовхнув шайбу повз Захарченка і приніс перемогу «Скуадрі Адзуррі». Суддя-відеогол, за допомогою до якого звернувся рефері поєдинку, лише підтвердив факт взяття воріт.

Таким чином українська збірна вп’яте поспіль поступилася Італії. Але у цієї поразки є й два позитивні моменти: синьо-жовті взяли перше очко на турнірі (що неодмінно стане в нагоді в майбутньому) та продемонстрували достатньо непоганий рівень гри.

***

В першому поєдинку ігрового дня команда Казахстану дуже легко переграла Угорщину з рахунком 5:0. Матч між командами Польщі та Японії відбудеться сьогодні пізно ввечері.


Вас може зацікавити