Україна – Японія: передмова до матчу

Сьогодні молодіжна збірна команда України проведе матч проти одного із найбільш неочікуваних учасників чемпіонату. За підсумками попереднього сезону японці мали залишити перший дивізіон, проте дискваліфікація британців несподівано подарувала «самураям» другий шанс.

Скористатися такою нагодою представники країни сонця що сходить цілком здатні, що й продемонстрували перші три поєдинки. Але попри непогану якість продемонстрованої гри, у активі підопічних Марка Махона наразі лише 2 очка. Тому поєдинок проти нашої збірної для Японії – один із визначальних на турнірі. Сьогодні в історії взаємин хокейної України та Японії буде написано нову сторінку.

Історія протистояння

А історія ця розпочалася дуже давно. 27 грудня 1993 року в рамках чемпіонату світу у Дивізіоні В наша команда перемогла суперника 3:0, розпочавши тим матчем успішну кампанію по завоюванню путівки до класу найсильніших.

Наступного разу шляхи команд перетнулись вже у Києві на чемпіонаті 1997 року. Загалом не надто успішний турнір для української збірної приніс синьо-жовтим лише 3 перемоги у 7 матчах. Одна із цих перемог була як раз над Японією (4:3). Україна посіла на тому турнірі провальне 5 місце, а Японія залишилась задоволеною своєю шостою позицією.

Наступне побачення відбулося на знаковому чемпіонаті в Казахстані. Україна перемогла з рахунком 3:1, а в останній день турніру японці перемогли Казахстан і подарували нашій команді путівку до еліти.

В грудні 2005 року Японія та Україна боролися за виживання в першому Дивізіоні. Краще це вийшло у нашої команди, яка перемогла з рахунком 4:0. Схожа ситуація була в грудні 2009 року у Франції. Тоді наша команда перемогла з рахунком 6:2.

Перша перемога Японії сталася на чемпіонаті світу 2011 року. Причому перемога ця була дуже впевнена – 6:0.

Останнє побачення між командами відбулося рік тому у Дамфрізі. Синьо-жовті впевнено тримали хід гри під своїм контролем, але наприкінці матчу ледь не втратили перемогу. В підсумку матч завершився з рахунком 3:2 на нашу користь.

Збірна Японії: версія 2015

Збірна команда Японії – це завжди кіт у мішку. Про що можна говорити з упевненістю, так це про неймовірну швидкість нашого сьогоднішнього суперника та високий рівень самовіддачі.

Попередні матчі японців не дали чіткої картини їхньої гри. Команда провела три хороші матчі, проте здобула лише 2 пункти. У вчорашньому матчі підопічні Марка Махона просто «посипалися» в заключному періоді, пропустивши аж 5 шайб від далеко не найсильнішої команди Польщі.

До речі, з огляду на пізнє завершення матчу Польща – Японія, у наших суперників було менше часу на відновлення. Втім фізично та морально важка гра українців проти Угорщини дещо нівелює цю перевагу.

Якщо говорити про персоналії, то увагу варто звернути на Юсіро Хірано. Сезон у Швеції, де Юсіро є безперечним лідером команди-учасника елітного молодіжного дивізіону, пішов форварду на користь. За три поєдинки на чемпіонаті Хірано відзначився шістьма шайбами. Схоже, що у Японії росте новий Сюхеї Кудзі.

Очікування та перспективи

Головне завдання японської збірної на турнірі в Дунайвароші – збереження прописки в Дивізіоні ІВ. Зрозуміло, що вирішальним матчем для японців буде побачення з Угорщиною в заключний ігровий день, проте й від матчу з Україною буде багато що залежати.

Дунайварош Йєгчарнок.

14:00. УкраїнаЯпонія

Пряма трансляція


Вас може зацікавити