Україна перемогла Угорщину, але зазнала кадрових втрат

Юніорська збірна команда України провела свій третій поєдинок на юніорському чемпіонаті світу у Києві. Суперником команди Олега Ігнатьєва була збірна Угорщини, яка до поєдинку з українцями не пропустила жодної шайби та мала стовідсотковий показник здобутих очок.

Рахунок у матчі відкрив Фелікс Морозов, але вже за три хвилини груба помилка «синьо-жовтих» в обороні призвела до пропущеної шайби. Ще одним вагомим моментом стартового періоду стала травма Гліба Кривошапкіна, який мужньо кинувся під кидок суперника і відбив шайбу головою. Форварда «Кременчука» відразу госпіталізували з підозрою на струс мозку, що, вочевидь ставить крапку у його виступах на чемпіонаті світу.

Другий період пройшов під контролем нашої команди. Знову зіграла зв’язка Даниленко – Морозов, а потім шайба після кидка Даниленка рикошетом від Нікіти Круглякова втретє опинилася у воротах угорців.

Третій період йшов за сценарієм українців. Дмитрові Даниленку вдалося збільшити перевагу нашої команди до трьох шайб. Але карти команді Олега Ігнатьєва ледь не сплутала травма Артура Оганджаняна. Голкіпер невдало приземлився на гомілко стоп і залишив межі льодового майданчика на ношах. Участь Артура у чемпіонаті наразі під питанням.

Владислав Гурко, що замінив Оганджаняна, непогано увійшов у гру, проте дві шайби у його ворота угорці все ж закинули. Але це не завадило нашій збірній здобути перемогу.

Завтра українська команда проведе надважливий поєдинок проти Італії.

Угорщина – Україна – 3:4 (1:1; 0:2; 2:1)

17 квітня 2018 року, 20:00. Палац спорту, 4537 глядачів

Судді: Р. Мрква, Л. Беєлен, Х, Даль

Склад України: Оганджанян (Гурко, 47:45). Логач – Кругляков, Бабчук – Грицюк, Євтухов – Васильєв, Будько. Матейченко – Кривошапкін – Пересунько, Середницький – Даниленко – Морозов, Садовіков – Целогородцев – Дуюн, Халін – Сиротенко – Іващенко, Ланін.

Голи: 0:1. Морозов (Даниленко, Середницький, 9:53), 1:1. Ревес (12:58), 1:2. Морозов (Даниленко, Середницький, 31:11), 1:3. Кругляков (Даниленко, Логач, 33:12 – більш.), 1:4. Даниленко (Морозов, 43:29), 2:4. Керестеш (Петер, Ревес, 52:24 – більш.), 3:4. Алмаші (Ковач, 56:08).

Штраф: 10 – 12

Кидки: 28 – 30


Вас може зацікавити