Ukrainian Hockey Dream Foundation запустив дитячі тренувальні кемпи у Європі

Минулої пʼятниці у Вільнюсі, Литві завершив свою роботу перший хокейний тренувальний табір “Hockey Dreams Development Camps”, спільний проект Ukrainian Hockey Dreams Foundation та Unite Hockey Development. Метою пʼятиденного кемпу було поліпшення індивідуальних навичок гравців та підтримка наших юних хокеїстів, які вимушено перебувають за кордоном.

Участь у таборі взяли близько 60 дітей з різних країн Європи, серед яких були й діти з України, які взяли участь у кемпі безкоштовно. Усі кошти, отримані від реєстраційних внесків будуть спрямовані Ukrainian Hockey Dream Foundation на проекти з розвитку та підтримки українського дитячо-юнацького хокею.

Організатори табору висловлюють подяку спонсорам та партнерам за підтримку проекту. Особлива вдячність ECEX group, EdgeBoss Hockey та HC Gelezinis Vilkas за їхню важливу роль в успішному проведенні заходу.

Не можна не відзначити професіоналізм команди тренерів, які відповідали за підготовку та навчання учасників. Менторами стали віддані своїй справі:

1. Ніколас Фелан – співзасновник проєкту, головний тренер Unite Hockey Development, а також коучер-фасилітатор Hockey Canada/Hockey Alberta.
2. Олександр Годинюк – колишній гравець Національної хокейної ліги (НХЛ) та нинішній професійний скаут клубу НХЛ “Вегас Голден Найтс”.
3. Едуард Захарченко – воротар національної збірної України, найкращий воротар чемпіонату України сезону 2022/23 років
4. Едгарас Рибаковас – колишній гравець OHL та USHL, а також національної збірної Литви.
5. Данило Ігнатьєв – тренер з катання на ковзанах.

“Ми раді, що проект, який ми довго готували з українськими друзями, нарешті відбувся. Такі кемпи – це прекрасна можливість обміну досвідом між гравцями і здобуття нових навичок. Зі свого боку, ми отримали багато досвіду і розуміння, як покращити наступні кемпи у Швейцарії та Нідерландах та вивести їх на вищий рівень”, – ділиться процесом організації тренувань співзасновник кемпів та головний тренер Ніколас Фелан.

Окрім практичних навичок, мотивації та індивідуальних консультацій від тренерів, в рамках табору був проведений онлайн-семінар від колишнього гравця НХЛ Олександра Годинюка на тему “What does it take to become an NHL prospect?”. Олександр ділиться: “Ініціатива проведення такого кемпу дуже важлива, в першу чергу, для тих гравців, які перебувають за кордоном та тих, хто зміг приїхати на кемп з України. Я, із зрозумілих причин, не зміг взяти фізичну участь у кемпі, але бачив багато відеоматеріалу та можу відмітити професійну роботу тренерів, які підготували гідну комплексну програму вправ для покращення навичок катання, утримання шайби, гри в зжатих просторах. Активності на льоду були на вищому рівні. Під час онлайн-семінару, а потім вже і в рамках очних зустрічей з учасниками, я отримував багато питань від зацікавлених гравців щодо практичних порад, як ставати краще в катані, ігровому мисленні. Та, звичайно, найчастішими виявились питання, де здобувати хокейний досвід, щоб потрапити в топові європейські та північноамериканські ліги”.

Олена Музиченко, мати учасника кемпу Івана каже: “Велике дякую всім організаторам та тренерам табору. Кожний день Іван буквально “летів” на тренування, настільки було цікаво та інформативно. Дякую батькам інших учасникам і їх дітям за чудову компанію. Бажаю зустрітися з усіма у майбутньому ще раз”.

Наступні хокейні кемпи цього літа пройдуть у Швейцарії (13-17 серпня) та Нідерландах (22-25 серпня). До Швейцарії продовжується безкоштовна реєстрація гравців з України 2006 – 2015 р.н., які бажають підвищити свій рівень гри та набути нових знань від професіональних тренерів.

Подробиці на сайті https://saveukrainianhockeydream.org/ca

Вас може зацікавити