УХЛ. Оговтавшись від затемнення, «Сокіл» здобув перемогу над «Берсерками»

Київський «Сокіл» поновив одноосібне лідерство в регулярному чемпіонаті Української хокейної ліги. Щойно в Харкові команда Олега Шафаренка вшосте в цьому сезоні перемогла «Берсерків».

«Харківські Берсерки» – «Сокіл» (Київ) – 2:5 (2:1, 0:2, 0:2)

Шайби: 1:0 – Тіхоміров (Кисельов, Зайцев), 04:37. 2:0 – Александров (Єгоров, Басков, – більш.), 07:44. 2:1 – Благий (Смирнов), 12:03. 2:2 – Благий, 21:29. 2:3 – Фадєєв (Рубан), 38:03. 2:4 – Сушков (Німенко, Герцик), 53:59. 2:5 – Хайруллов (Фадєєв, Ступак), 54:23.

«Берсерки»: Козловський; Пугачов – Жигалов, Александров – Лесников, Шамардін – Мельников, Гузенко; Кисельов – Тіхоміров – Зайцев, Єгоров – Секірко – Басков, Антонов – Лапков – Абаджян, Мурин – Пойманов – Сиротенко. Тренер – Ігор Шаманський

«Сокіл»: Славінскіс (Кубрицький, 07:44); Лєтов – Мажуга, Хайруллов – Рибалко, Сисак – Алексєєв, Сушков – Герцик; Рубан – Кузьменко – Німенко, Благий – Смирнов – Павленко, Гончаренко – Фадєєв – Давидов, Сушков – Ступак – Герцик. Тренер – Олег Шафаренко

Кидки: 14 (2+6+6) – 34 (15+11+8)
Штраф: 18 (2+12+4) – 8 (2+2+4)

2 лютого. Харків. Ковзанка «Айсхолл»

На перебіг подій у стартовому періоді вплинула вимушена пауза, пов’язана з технічними проблемами на ковзанці. На нетривалий час у залі щезло освітлення. Приблизно десятихвилинна перерва ліпше подіяла на господарів. Вони повернулися на лід сконцентрованішими і впродовж нетривалого відрізку вразили ворота латвійського дебютанта «Сокола» Марка Славінскіса двічі. Спершу контратаку харків’ян завершив екс-гравець киян Данііл Тіхоміров, а невдовзі в більшості дальнім кидком другу шайбу провів оборонець Олександр Александров.

Після цього невдалого відрізку Олег Шафаренко вирішив більше не випробовувати 18-річного дебютанта на міцність і випустив замість Славінскіса Дмитра Кубрицького. Дмитро рештку гри провів дуже надійно і допоміг команді здійснити камбек.

Треба сказати, що перша шайба киян викликала в господарів хвилю суперечок. Гольова атака киян розпочалася після того, як Роман Благий у центрі майданчика провів силовий прийом проти Нікіти Кисельова. Нападник «Берсерків» залишився лежати на льоду, а Благий, побігши вперед і отримавши передачу від Андрія Смирнова, сам влучним кидком у верхній кут атаку й завершив.

Схожий гол, майже з тієї ж позиції, але без будь-яких суперечностей, Благий закинув на самому початку другого періоду. Роман рахунок зрівняв, після чого кияни володіли перевагою більшу частину другого періоду і врешті втілили її незадовго до заключної перерви, коли Євген Фадєєв, отримавши пас від Антона Рубана, спрямував шайбу між щитків Костянтинові Козловському.

В заключній третині гри лідери діяли прагматично, в обороні грубих помилок не допускали і довели гру до перемоги, закинувши супернику ще дві шайби. Обидві провели оборонці, правда, Владислава Сушкова в цій грі Олег Шафаренко використовував як нападника.

«Ми очікували непростої гри. Так і вийшло. Ми порадували вболівальників. Їх сьогодні на трибунах було багато, – сказав після матчу Олег Шафаренко. – Ми змогли переламати гру, яка складалася не на нашу користь. Харків’яни забили хороший перший гол, а в другій гольовій ситуації ми не втримали суперників у меншості. Добре, що змогли зібратися і зламати хід гри. Закинув сьогодні шайбу Сушков. Він оборонець, грав в атаці. Молодець, гарно замінив тих хлопців, які за станом здоров’я залишилися в Києві».

«Команда сьогодні налаштувалася як на війну і ми билися до кінця, – сказав тренер «Берсерків» Ігор Шаманський. – Проте у мене є великі претензії до суддівства. За порушення в першому періоді суперникові потрібно було давати 5+20 і вилучати суперника до кінця гри. А замість того ми отримали першу шайбу в свої ворота. Нехай мене оштрафують, але я цього не розумію».


Вас може зацікавити