Угорщина – Україна: передмова до матчу

Після дня паузи в Дунайвароші відновлюються матчі молодіжного чемпіонату світу. Команда Ігоря Чібірєва сьогодні проведе матч проти господарів турніру – команди Угорщини.

Наша команда має у своєму активі 3 пункти, угорці ж набрали 2 очка. Тож перемога потрібна обом командам.

Історія протистояння

Перше побачення між молодіжними збірними командами Угорщини та України відбулося на дебютному для нас чемпіонаті світу у Данії. Тоді переконлива перемога над угорцями (9:2) дозволила синьо-жовтим потрапити до фінального матчу, де була обіграна Данія.

Наступний двобій відбувся вже після вильоту нашої «молодіжки» з елітного дивізіону. На чемпіонаті в Києві господарі не залишили угорцям жодного шансу, перемігши з рахунком 8:1. Тоді українська збірна не змогла виконати завдання повернення до еліти, тому команди зустрілися і наступного сезону (4:1 на користь України), за підсумками якого угорці залишили групу В.

Перерва у стосунках на офіційному рівні тривала 10 років аж до чемпіонату у Ольборзі. У не надто вдалому для обох команд турнірі Україна та Угорщина зійшлися у «матчі за життя». Не зважаючи на рахунок 5:2, перемога далась нашій збірній не так вже й легко.

А ось останнє протистояння на офіційному рівні запам’яталося вболівальникам надовго. У феєричному матчі команда Олександра Годинюка обіграла Яноша Харі та компанію з рахунком 7:6. Хет-трик у тому матчі зробив Віктор Захаров, а Владислав Куцевич закинув найкрасивішу шайбу всього чемпіонату.

Тож, як бачимо, з п’яти очних протистоянь на офіційному рівні наша команда виграла п’ять – стовідсотковий результат! Так тримати, хлопці!

Збірна Угорщини: версія 2015

Втім продовжити цю вражаючу серію українцям у звітному поєдинку буде непросто. Нинішнє покоління угорських хокеїстів чи не найкраще за останні кілька років. Не дивно, що сам Рік Черномаз – наставник національної збірної – взяв підготовку команди на себе. Вистачає у команді й талановитих гравців. Вільмоша Галло називають «новим Харі» не лише через вдалі виступи у системі шведського хокею, а й через широкий набір вмінь та навичок. Великі надії покладаються на захисника-гіганта Тамаша Ладаї – першого угорця в системі Канадаської хокейної ліги за достатньо тривалий час. Через два-три роки стукатиме в двері національної збірної Ерік Керестурі. При цьому найперспективніші угорські хокеїсти, що залишились на Батьківщині, виступають у Академії Габора Очкая, команда якої грає в австрійській молодіжній лізі. При цьому найперспективніші хокеїсти на кшталт Петера Вінче грають вже за дорослу команду «Секешфехервара».

Минулий сезон був вдалим для угорського хокею: підопічні Ріка Черномаза піднялися з Дивізіону ІІА до Дивізіону ІВ, а команда Глена Уільямсона тріумфувала на юніорському чемпіонаті, закинувши у ворота суперників 35 шайб у 5 матчах.

Не дивно, що вболівальники очікують від нинішнього покоління угорських хокеїстів продовження переможної хвилі. Можливо, на перемогу господарі турніру й не розраховують всерйоз, але місце серед призерів змагання собі вже придивились.

Перспективи й очікування

У двох стартових матчах Угорщина виглядала дуже пристойно. В обох поєдинках господарі льоду мали відчутну перевагу над суперниками, проте слабка реалізація своїх моментів не дозволила їм перемогти Польщу в основний час, а у матчі з Францією господарі втратили не лише перемогу, а й очки.

Головним завданням команди Ігоря Чібірєва буде стримати атакувальний натиск суперника. При цьому угорці тримають високий темп гри всі 60 хвилин ігрового часу. Тому день паузи нашій команді був дуже доречним.

Що ж до шансів в атаці, то наші форварди мають неодмінно скористатися частими огріхами суперника у захисті.

Дунайварош Йєгчарнок.

17:30. Угорщина – Україна

Пряма трансляція


Вас може зацікавити