У таборі збірної України – новачки, хрускіт ключок та бійка одноклубників

Склад національної збірної України на неофіційному відновлювальному зборі, який розпочався 7 червня на ковзанці ВДНГ у Києві, зазнав кількох змін. Розташування команди залишив 26-річний захисник Віталій Андрейків, який раніше працевлаштувався у польському “Сосновці”, але до лав нашої головної команди долучилися два новачки: 22-річний нападник Ілля Сенік та 23-річний форвард Назар Ружніков.

Нагадаємо, що вихованець харківської школи хокею Ілля Сенік минулого сезону відіграв у «Кременчуці», з яким фінішував на другому місці в УХЛ. Раніше уродженець Запоріжжя три сезони провів за кордоном у США та Фінляндії, а до збірної України вперше отримав виклик тільки зараз, чому неймовірно зрадів: «Збір хоч і неофіційний, але я шалено гордий опинитися в таборі команди, де зібрані чудові майстри, – каже Сенік. – Дякую тренерам, що дали можливість поринути у веселу атмосферу колективу та відчути високі швидкості сучасного хокею. У такому режимі – це моє перше тренування на льоду з лютого, тому що в Запоріжжі тренуватися не було можливості, а в Києві з початку травня я тренувався серед аматорів».

А ось Назар Ружніков вже має досвід призову до головної команди країни два роки тому, але це було ще за попереднього тренерського штабу. Керманич Вадим Шахрайчук та його асистент Костянтин Сімчук запросили здібного нападника вперше. Щоправда, сезон-2021/22 у «Маріуполі» за власним визнанням Ружнікова зовсім не склався – 2 голи майже у 40 матчах тому підтвердження.

Обидва новачки вже провели перше заняття на льоду і, напевно, зіграють у суботу, 2 липня, на ковзанці ВДНГ. О 9:15 тут відбудеться принциповий двосторонній матч команди Шахрайчука проти команди Сімчука. Останній серйозно налаштований взяти реванш за поразку 18 червня – 4:12. До речі, відносний «розігрів» команди влаштували в останній день червня, провівши «спаринг»-тренування «жовтих» проти «синіх» не лише з гумором, а й властивою серйозністю та непоступливістю, результатом якої стала поламана на вкиданні ключка Олексія Ворони, а також бійка віч-на-віч у найкращих традиціях НХЛ між недавніми партнерами з «Кременчука», а сьогодні суперниками – Андрієм Денискіним та Глібом Варавою.

«Це – хокей. Стався ігровий епізод, ніхто не хотів поступатися, тож хлопці «випустили пару». Мабуть, як і тренерський штаб, гравці вже мешкають двосторонкою, яка відбудеться в суботу. Користуючись нагодою, запрошую вболівальників на ковзанку», – так відреагував на виплеск емоцій гравцями коуч Вадим Шахрайчук.

…А після льодових баталій на збірників чекала спекотна у прямому розумінні цього слова загальна фізична підготовка в залі. З інтенсивним навантаженням тренерського штабу всі хокеїсти впоралися, хоча понад 45 хвилин їм було непросто пройти два кола 14 різноманітних «станцій» по 20 секунд. Слава Україні!

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ

Вас може зацікавити