У Молодіжній хокейній лізі братимуть участь 8 команд

У сезоні 2021/2022 років у новоствореній Молодіжній хокейній лізі братимуть участь вісім команд. Про це під засідання Ради Федерації повідомив спортивний директор Федерації Юрій Кириченко.

Заявки на участь у змаганні подали київські «Сокіл» та «Крижинка», харківський ЦОП-СДЮСШОР, дніпровський «Придніпровськ», донецька «Молода Гвардія», калуський «Легіон», броварський «Білий Барс – БСФК», а також хокейний клуб «Кременчук». 

«Завдання Молодіжної хокейної ліги – стати мостом між дитячим та професіональним хокеєм для молодих спортсменів. Саме в цьому змаганні буде готуватися найближчий кадровий резерв для команд майстрів», – заявив Юрій Криченко.

Участь у змаганні братимуть спортсмени 2002-2005 років народження. Також до участі будуть допущені воротарі-громадяни України 2001 року народження. 

Зазначимо, що в межах МХЛ будуть діяти обмеження щодо кількості спортсменів 2002 та 2003 років народження, заявлених на окремий матч. 

Особливістю проведення Молодіжної хокейної ліги є те, що в змаганні будуть представлені як фарм-клуби команд майстрів, так і окремі хокейні суб’єкти.

Спортсмени команд фарм-клубів зможуть паралельно брати участь в національному чемпіонаті без оформлення додаткових переходів.

Старт чемпіонату запланований на початок жовтня. 

Нагадаємо, цього вікенду у столиці завершився турнір молодіжних команд пам’яті Юрія Шундрова, переможцем якого стала «Молода Гвардія».


Вас може зацікавити