У матчі Української хокейної ліги був двічі оновлений рекорд скорострільності

У матчі 15 туру чемпіонату Української хокейної ліги між командами ХК «Кременчук» (Кременчук) і «Вовки» (Бровари) встановлено унікальне досягнення, – повідомляє офіційний сайт Української хокейної ліги.

У другому періоді російський легіонер «Волков» Михайло Шахов закинув три шайби протягом 3 хвилин і 53 секунд! До цього три шайби одним гравцем в матчі УХЛ закидав Віталій Лялька за майже 10 хвилин.

Але, як не дивно, досягнення Шахова протрималося лише один період! У заключній 20-хвилинці капітан «Кременчука» Севастьян Карпенко поклав початок камбек господарів, оформивши хет-трик за 70 секунд!

Був матчі і ще один триплет – форвард «Кременчука» Антон Бойков витратив на своє досягнення 20 хвилин і 34 секунди.

В цілому ж рекордсменом в історії українського хокею є колишній гравець «Кременчука» Олексій Янішевський. 21 грудня 2015 року Янішевський закинув три шайби протягом 65 секунд.

У Континентальній хокейній лізі нападаючий нижегородського «Торпедо» Войтек Вольські 6 жовтня 2014 року оформив найшвидший хет-трик в історії КХЛ в матчі регулярного чемпіонату проти «Сибіру». Для цього польському форварду знадобилася 106 секунд.

У Національній хокейній лізі з 1952 року тримається «вічний» рекорд канадця українського походження Білла Мосієнка. У третьому періоді матчу його «Чикаго» проти «Рейнджерс» форвард відзначився тричі протягом 22 секунд!

Абсолютним рекордом (нехай і не в дорослому хокеї) вважається досягнення 8-річного Брейді Макінтоша, який в матчі однієї з дитячих ліг штату Онтаріо відзначився тричі за… 10 секунд!


Вас може зацікавити