У Києві відбулося відкрите тренування Національної жіночої збірної команди України з хокею

Сьогодні, 9 січня 2019 року, на льоду арени «Спортивний комплекс» у місті Києві що розташовується по вулиці Міста Шалетт, 6, відбулося  перше відкрите тренування Національної жіночої збірної команди України з хокею, яка завершує свою підготовку до кваліфікаційного турніру до чемпіонату світу.

Під час тренування з командою зустрілися Анатолій Брезвін, президент Федерації хокею України, Георгій Зубко та Юлія Артем’єва, віце-президенти Федерації хокею України, Тарас Кузьмич, Надзвичайний посол України в Південно-Африканській Республіці, Даніль Амірханов, начальник відділу зимових олімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України та Олександра Слатвицька, керівник Дисциплінарного комітету ФХУ.

Ми декілька років йшли до цього. Планомірний розвиток національного чемпіонату України серед жінок призвів до логічного кроку – відродження національної жіночої збірної команди України з хокею. Весною минулого року ми прийняли таке рішення, виконали необхідні умови і подали заявку на участь в кваліфікації до чемпіонату світу і на Конгресі міжнародної федерації хокею були офіційно включені до календаря змагань Міжнародної федерації хокею, – заявив Анатолій Брезвін, президент Федерації хокею України.

Нагадаємо, що перший та другий підготовчі етапи кандидатки до Національної збірної команди провели у вересні та листопаді минулого року в м. Богуславі на льодовій арені «Льодограй». Завершальний етап підготовки пройшов у м. Києві.

Головний тренер Національної збірної команди Вадим Радченко лаконічно зазначив:

Я цілком усвідомлюю всю відповідальність, яка покладена на мене та на команду. Ми багато часу приділили підготовчому процесу, тому мета у нас одна – перемога в кваліфікації! Вболівайте за дівчат, за нашу команду, за Україну!

Кваліфікаційний турнір до чемпіонату світу Дивізіону ІІ, групи В відбудеться 13-18 січня 2019 року в місті Кейптаун, ПАР. Участь у змаганні братимуть збірні команди ПАР, Бельгії, Болгарії, Гонконгу та України. Путівку на чемпіонат світу в Дивізіоні ІІВ 2020 року здобуде переможець кваліфікації.

Розклад матчів України:

13 січня: 19:00 Україна – ПАР;

14 січня: 18:00 Болгарія – Україна;

16 січня: 18:00 Україна – Бельгія;

17 січня: 14:00 Гонконг – Україна.

 

Основний склад Національної жіночої збірної команди України з хокею:

Воротарі:

25 Ткаченко Вікторія (PTH Kozice Poznan)

20 Заіченко Ірина (ХК «Україночка»)

Захисники:

13 Кобчук Марина (ХК «Україночка»)

4 Тарасова Владлена (ХК «Пантери»)

6 Макаренко Надія (ХК «Пантери»)

12 Вансович Олена (ХК «Пантери»)

18 Ткаченко Тетяна (ХК «Україночка»)

8 Громова Марія (ХК «Україночка»)

Нападники:

24 Скащук Владислава (ХК «Пантери»)

15 Добровольська Юлія (ХК «Україночка»)

14 Цимиренко Дар’я (ХК «Україночка»)

16 Козуб Інна (ХК «Пантери»)

10 Ковтун Діана (ХК «Пантери»)

17 Слащова Тетяна (ХК «Пантери»)

11 Ткачук Олена (без клубу)

3 Рябкіна Єлизавета (без клубу)

22 Гадлія Аліка (ХК «Україночка»)

9 Ценова Вікторія (ХК «Україночка»)

19 Аліпова Елен (ХК «Україночка»)

7 Аліпова Елізабет (ХК «Україночка»)

Головний тренер – Радченко Вадим


Вас може зацікавити