У Києві проведено кваліфікаційну атестацію хокейних арбітрів

З 29 по 30 серпня у столиці України під керівництвом віце-президента Федерації, голови суддівського комітету Вадима Сисюка та виконавчого директора Сергія Коваля відбулася кваліфікаційна атестація хокейних арбітрів.

Програма заходу передбачала складання семи тестів: теоретичного, 4 на льоду та 2 на землі. За проходження кожного із тестів учасники могли отримати до 3 балів. Загалом для успішного проходження атестації учасники мали набрати 14 балів за підсумками усіх 7 тестів. Судді, які впоралися із завданням будуть рекомендовані до обслуговування офіційних змагань з хокею з шайбою в Україні, а також отримають відповідні категорії.

Для контролю якості проведення кваліфікаційної атестації, а також для проведення ряду семінарських занять до Києва було запрошено колишнього голову суддівського департаменту Континентальної хокейної ліги, а нині члена суддівського комітету Міжнародної федерації хокею Олександра Полякова.

Всього для проходження атестації прибули 33 арбітри з семи регіонів України.

Найкращий результат за загальною кількістю балів показав арбітр із Києва Ілля Хохлов (21 бал), на один бал менше у харків’янина Антона Гладченка та киянина Артема Корепанова. Примітно, що всі троє минулого сезону працювали змаганнях під егідою IIHF.

Троє суддів не склали теоретичний тест (включаючи повторну здачу). Ще дев’ятеро суддів не змогли скласти тести зі спеціальної льодової підготовки.

Найкращий результат в бігу на ковзанах на 40 метрів показали Антон Гладченко та Ілля Хохлов – 5,3 секунди. Найкращий результат в бігу на ковзанах на 40 метрів спиною вперед у Артема Поспєлова – 6,46 секунди. Із пілоном найкраще впорався Антон Клименко – 19,9 секунди. А п’ять вісімок найшвидше подолав Владислав Мельничук – 69 секунд.

Після завершення тестування Олександр Поляков ознайомив учасників із нововведеннями Правил гри, інтерпретацією ряду ключових правил, а також розповів про сучасні напрямки та методи підготовки арбітрів у розвинених хокейних країнах світу.

«Проведення атестації – правильний крок. Це стимулює арбітрів розвиватися, створює конкуренцію. У ряду українських арбітрів є потенціал, але для його реалізації потрібно виконати величезний об’єм робіт», – зазначив почесний гість.

Список суддів, що успішно пройшли кваліфікаційну атестацію та рекомендовані до обслуговування змагань з хокею:

Арбітр Регіон
Батезатов Олександр Київська область
Бекар Сергій м. Київ
Березін Дмитро м. Київ
Гладченко Антон Харківська область
Глуховський Олексій Харківська область
Глушко Владислав Полтавська область
Качан Віктор Львівська область
Клименко Антон Запорізька область
Корепанов Артем м. Київ
Кочура Микита Полтавська область
Мельничук Владислав м. Київ
Мінцевич Ерік м. Київ
Остроух Олег Київська область
Поспєлов Артем Дніпропетровська область
Рябіков Олексій м. Київ
Сєврук Андрій м. Київ
Селютін Олександр Полтавська область
Серебряков Олег м. Київ
Урда Максим м. Київ
Хараберюш Сергій м. Київ
Хохлов Ілля м. Київ

Вас може зацікавити