У ФХУ з’явиться Батьківський комітет. Знайомимо з його очільником і функціями нового підрозділу

Уже найближчим часом у Федерації хокею України розпочне роботу Батьківський комітет, що опікуватиметься питаннями дитячо-юнацького хокею, а також відповідатиме за комунікацію між ФХУ та батьками юних спортсменів. Детальніше про новоутворений орган пресслужбі Федерації розповів очільник Комітету, президент хокейного клубу «АТЕК-94» Юрій Шевчук.

–       Як зародилась ідея створення Батьківського комітету?

Ідея створення Батьківського комітету ФХУ виникла, перш за все, як знак поваги до батьків юних хокеїстів, як визнання їх ролі та сил – моральних, фінансових  та енергетичних, які вони витрачають в процесі зростання їхнього сина чи доньки. І що для мене дуже важливо – це усвідомлення з боку Федерації, що формат стосунків між організацією та батьками потребує термінового та негайного перезавантаження.

–       Який функціонал цього органу ФХУ? 

Батьки повинні мати право і можливість звернутися до ФХУ, щоб отримати потрібну інформацію, розібратися за потреби, чому було прийнято те чи інше рішення, мати свого «омбудсмена», контактну особу, яка не відмахнеться, а зможе допомогти.  

Ще один момент – ми маємо допомогати батькам, а вони – нам. Коли мені запропонували, я одразу погодився очолити Комітет, адже свого часу пройшов усі штабелі виховання двох синів-хокеїстів. Якщо молодший Антон рано зав’язав із хокеєм, то старший Максим випробував на собі всі етапи цього цікавого та тернистого шляху – од перших кроків на ковзанці «Авангард» до створення приватної хокейної команди та виступів у юніорських клубах у Білорусі та Швеції. 

Я чітко розумію базові потреби, проблеми, очікування і мрії батьків хокеїстів, але водночас бачу, як сама гра, так і «навколохокейна» складова постійно змінюються. При цьому мені дуже потрібна допомога інших батьків, щоб якомога швидше почати спільно працювати над дорожньою картою Батьківського комітету ФХУ.

–       Коли буде повністю сформований Комітет? Хто зможе до нього ввійти?

У нас немає часу на повільні напівкроки. До середини червня я планую вже повністю визначитись зі складом комітету, а паралельно розв’язувати завдання під час підготовки до наступного сезону. Ми будемо уважно прислуховуватись до побажань хокейної спільноти з одного боку, а також проводитимемо роботу над попередніми помилками – з іншого. 

Ми хочемо бачити в Батьківському комітеті представників од усіх ДЮСШ та приватних хокейних шкіл України. Звичайно, у першу чергу, потрібні люди, які «горять» хокеєм, які готові активно працювати та допомагати. Я не маю на увазі гроші. Нам потрібні нові ідеї, нове бачення, завзятість та небайдужість. 

Скажу відверто, я приємно вражений і здивований тією кількістю мам і тат, які вже вийшли на мене, запропонували свою допомогу, підтримку та запевнили у своїй готовності доєднатися до процесу. Люди підіймають актуальні, болючі та важливі питання, роблять настільки прості, але в той же час функціональні і яскраві пропозиції. Я не перестаю дивуватися, наскільки в нашій країні багато активних і щирих людей, яким не байдуже.

–       Чи є вже певний план роботи чи перелік питань, що потребують детальнішого розгляду?

Одразу хочу зазначити, що велика проблема – це регламент змагань. Хтось не розуміє, хтось не може розібратися. Ми вже досягли згоди з Юрієм Кириченком (спортивний директор ФХУ – прим.), що як тільки пул цих «регламентних» питань буде остаточно сформований, він дасть відповіді й розтлумачить абсолютно всі проблемні позиції, які турбують хокейну спільноту. 

Уже 5 травня я винесу деякі поради, побажання, ідеї батьків на обговорення під час чергового засідання Спортивного комітету ФХУ. Одразу хочу підкреслити, що  дитячо-юнацькі змагання завжди будуть у пріоритеті порядку денного нашої роботи. Ми віримо, що саме гравці, яким зараз 12-15 роківчерез 5-8 сезонів будуть відроджувати українські хокейні традиції та піднімуть нашу збірну у високі позиції у світових табелях про ранги. Саме тому ми хочемо вже сьогодні створити умови і підгрунтя для їх зростання. А без допомоги та участі батьків цей шлях ми не пройдемо.  

Також 4 травня я планую зустрітися з батьками в Кривому Розі, а 6-го – у Дніпрі. Протягом травня я хочу побувати у всіх центрах дитячого хокею та відверто і, сподіваюсь, конструктивно, поспілкуватися з батьками на місцях. Тому вже зараз прошу всіх небайдужих та активних і самим виходити на зв’язок – писати, телефонувати, додаватися до мене в друзі у Facebook.


Вас може зацікавити