У Дружківці стартував XXVII чемпіонат України з хокею!

14 вересня у місті Дружківці відбувся стартовий поєдинок 27-го чемпіонату України з хокею серед чоловіків. Традиційно у стартовому матчі змагання зустрічалися фіналісти попереднього чемпіонату – «Донбас» та ХК «Кременчук». У церемонії відкриття чемпіонату взяв участь дворазовий володар Кубку Стенлі, учасник Олімпійських ігор 2002 року у складі збірної України Руслан Федотенко.

Матч відбувся у цікавій та безкомпромісній боротьбі. Команди по черзі лідирували у рахунку, проте «Донбас» краще провів другу половину гри і здобув перемогу з рахунком 7:3. Першу шайбу в чемпіонаті закинув нападник донеччан Сергій Кузьмік, який відзначився на 7-й хвилині гри.

Всього у змаганні, яке носить офіційну назву «чемпіонат України з хокею – чемпіонат Української хокейної ліги» в сезоні 2018-2019 років братимуть участь 6 команд. Це згадані «Донбас» (м. Донецьк), ХК «Кременчук», а також «Білий Барс» (м. Біла Церква), МХК «Динамо» (м. Харків), «Крижані Вовки» (м. Київ) та «Дніпро» (м. Херсон). «Вовки» у міжсезоння змінили прописку на столичну, а у Херсоні вперше в історії з’явився професіональний клуб.

На першому етапі змагання команди проведуть регулярний чемпіонат у 8 кіл (40 матчів для кожної команди). В ¼ фіналу до 2-х перемог зіграють 3 – 6 та 4 – 5 команди. Півфінальні та фінальна серії триватимуть до 4-х перемог. Матч чи серія за третє місце не передбачені.

У порівнянні з попереднім сезоном змінилася й легіонерська квота. В сезоні 2018-2019 років команди зможуть використовувати 10 іноземних хокеїстів і додатково 1 воротаря.

Завершення чемпіонату планується на середину квітня 2019 року.


Вас може зацікавити