«Тризуб»: зібралися, щоб дивувати

14 вересня відбудеться знакова для майбутнього сезону і, будемо сподіватися, всього українського хокею подія: на професійному рівні дебютує новостворений київський клуб «Тризуб». У четвер підопічні відомого в недалекому минулому хокеїста, а тепер уже й доволі авторитетного тренера Олега Тимченка в рамках групового турніру Кубка України зіграють з херсонським «Дніпром». Звісно, у групі з «щуками» і чинними чемпіонами України київським «Соколом» «Тризуб» вважається аутсайдером. Однак генеральний менеджер і нападник новачків Євген Зик запевняє, що «Тризуб» має чим здивувати досвідчених опонентів.

«Маємо плани – виграти бодай один матч, – каже Євген. – Знаємо, що це буде нелегко. Бо ж бачимо, як серйозно до сезону готувався «Сокіл», як добре попрацювали під час зборів хокеїсти «Дніпра». Крізь матчі Кубка розраховуємо увійти в ігровий тонус, адже в силу різних причин підготовку до сезону «Тризуб» розпочав найпізніше. Також плануємо переглянути багатьох хлопців, зокрема молодих гравців. Ми зробимо ставку на тестування основного складу і фізичну готовність хокеїстів. При цьому не боїмося, що будемо розгромно програвати. Ми ж не хокейних новачків набрали. Всі люди, які потрапили в заявку, катаються все літо – тренувалися і проводили матчі мінімум двічі на тиждень. Ігровий тонус в нас непоганий. У порівнянні з суперниками бракує колективної роботи. Згадайте першу офіційну гру «Києва» торік. Тоді ми поступилися «Берсеркам» після нічиєї 2:2 в основний час лише в овертаймі».

Ми вже повідомляли, що напередодні «Тризуб» орендував двох молодих оборонців – Дениса Гайдука та Андрія Явного – в «Сокола». Крім того, тренерський штаб переглядає інших молодих гравців. «Розвиток юних хокеїстів – один із наших пріоритетів на цей сезон, – стверджує Євген Зик. – Маємо домовленість щодо переїзду до нас найталановитіших вихованців «Богуславських Шершнів». Можу сказати, що склад, який заявимо для участі у чемпіонаті України, трохи відрізнятиметься від того, який зіграє в Кубку».

Серед тих хокеїстів, які не зможуть зіграти в кубковому турнірі, можна згадати найперше Віталія Швачку, котрий не поїхав до Кременчука у зв’язку з особистими мотивами.

За словами пана Зика, «Тризуб» вже встиг провести два льодових тренування і до від’їзду в Кременчук проведе ще стільки ж. Комбінувати лід з роботою на землі тризубівці планують вже після Кубка України.

«Тризуб» зразка осені 2023-го

Воротарі

1.Артем Степаненко
72. Владислав Вязовов

Оборонці

2.Андрій Явний
2. Андрій Бабарза
3. Артем Невєров
5. Павло Дворецький
21. Михайло Васильєв
23. Кирило Фроленко
71. Денис Гайдук
90. Володимир Гаврилюк

Нападники

10.Віктор Чайка
12. Євген Тимченко
16. Владислав Макоревич
18. Артем Терзі
19. Тарас Бега
22. Антон Росляков
47. Олексій Черемнов
83. Андрій Лісовий
91. Євген Зик

Зауважимо, що в складі «Тризуба» є хокеїст, який у 2007-му допомагав здобувати перший Кубок України «Соколу». То – 40-річний Тарас Бега, який у фіналі 16-річної давнини діяв в одній трійці з асистентом капітана сучасного «Сокола» Артемом Бондарєвим і тренером «Харківських Берсерків» Олександром Панченком.

Іван Вербицький, прес-аташе ФХУ

Вас може зацікавити