Три українських хокеїсти виступатимуть за італійський «Фельтреґ’яччо»

Нападники Дмитро Німенко, Богдан Ступак, а також оборонець Владислав Лисенко гратимуть за клуб Італійської хокейної ліги «Фельтреґ’яччо». ІХЛ – другий за силами дивізіон Італії.

35-річний Німенко переїхав у Західну Європу на початку попереднього сезону, а до того провів два роки в складі відродженого київського «Сокола», з яким став чемпіоном і володарем Кубка України в незавершеному через початок повномасштабної війни сезоні-2021/2022. Попередній спортивний рік Дмитро відіграв у складі команди-аутсайдера французької Ліги Маґнус «Бріасоні» (32 матчі, 6 асистів). Навесні Німенко виступав у складі збірної України вже на десятому в кар’єрі чемпіонаті світу (5 матчів, 1 гол + 4 передачі).

24-річний центрфорвард Ступак, який у довоєнному чемпіонаті радше відновлювався після важкої травми коліна, ніж грав у чемпіонаті України за «Сокіл» і БСФК, сезон-2022/2023 починав за клуб третього дивізіону Австрії «Вієнер» (5 матчів, 6+7), а потім перейшов у литовський «Каунас», якому допоміг вийти у плей-оф Балтійської ліги (11 матчів, 2+5). Минулої зими Ступак у складі студентської збірної України брав участь у Турне Канадою і виступав на Всесвітній універсіаді в Лейк-Плесиді (5 матчів, 1+6).

28-річний Лисенко до повномасштабної війни виступав за «Маріуполь». Попередній чемпіонат він відіграв за польський «Сянок», з яким дійшов до плей-оф чемпіонату Польщі (44 матчі, 1+9).

Цікаво, що в сезоні-2020/2021 Німенко, Ступак і Лисенко стали разом срібними призерами чемпіонату України в складі київського «Сокола».

За «Фельтреґ’яччо» українське тріо може дебютувати на офіційному рівні 23 вересня, коли команда проведе перший матч регулярного чемпіонату проти «Комо».

Вас може зацікавити