Товариський за статусом, бойовий за характером: Збірна України перемагає «Пардубіце»

Молодіжна збірна України здобула другу перемогу на чеському зборі. Поступаючи після першого періоду 1:3, наші хокеїсти змогли переламати хід гри і в заключній третині переграли п’яту команду Східної конференції чеської Екстраліги U20 вчисту.

«Динамо» U20 (Пардубіце, Чехія) – збірна України U20 – 3:6 (3:1, 0:1, 0:4)

Шайби: 0:1 – Косарєв (Купріянов, – подв. більш.), 06:47. 1:1 – Бартон (Томас, Бурда, – більш.), 13:29. 2:1 – Бурда (Томас, Кубанек), 14:26. 3:1 – Гелікар (Бурда), 18:26. 3:2 – Купріянов (Іващенко), 29:56. 3:3 – Купріянов (Волков, Іващенко), 43:43. 3:4 – Дубський (Дахновський, Сидоренко, – більш.), 44:19. 3:5 – Волков (Купріянов, Іващенко), 46:02. 3:6 – Герасименко (Андрієнко), 51:18

«Динамо»: Батіг; Куделка, Коштанек (2), Гебек, Вапенік, Раєк (2), Кубанек (2), Бартон, Фіале, Павлата (6), Гелікар (4), Бурда, Піларж, Калужік (2), Ролінек, Томас. Тренер – Франтішек Кушка

Україна: Малихін; Дахновський (2) – Косарєв, Стецюра – Крикля – Сидоренко (2); Волков (4) – Шамардін, Купріянов – Шаповалов – Іващенко (2); Трошкін – Пуздрановський, Лисак – Дубський (2) – Ковальчук; Здоровець – Полоницький, Євтехов (2) – Герасименко – Андрієнко; Трущенко. Тренер – Андрій Срюбко

Штраф: 18 (6 +6 + 6) – 14 (2 + 6 + 6)

10 листопада. Пардубіце

Цей матч різко контрастував з першим поєдинком нашої молодіжної збірної на цьому зборі. Якщо гра проти «Енергії з Карлових Варів, яку українці виграли 4:2, була доволі спокійною, то зустріч в Пардубіце виявилася бойовою і навіть брудною зі стартових секунд і протягом усього ігрового часу.  Дуже важливо, що наші хокеїсти в таких реаліях змогли проявити характер і зламати хід поєдинку, який складався не на їх користь.

Наша команда відкрила рахунок після того, як Микола Косарєв влучно кинув у «дев’ятку» від синьої лінії і допоміг реалізувати подвійну більшість. Але потім суперники влаштували українцям справжню рубку. Це дало результат у першому періоді – «Динамо» повело 3:1.

Після перерви тренерський штаб нашої команди вніс корективи. Збірна України продемонструвала, що вміє тримати удар і відповіла силовою грою зі свого боку. Матч вийшов зовсім не схожим на товариський, хоча й був таким за статусом. Єдину шайбу другого періоду після того, як поборовся і видав зручну передачу Микита Іващенко, закинув найкращий бомбардир чеської Екстраліги U20 Іларіон Купріянов. Він же на початку заключної 20-хвилинки продемонстрував відмінні індивідуальні дії і рахунок зрівняв. А ще через півхвилини Ілля Дубський після зручного пасу Олексія Дахновського реалізував більшість. П’яту шайбу наші хокеїсти організували на контратаці: Іващенко зручно віддав, а Володимир Волков кістьовим кидком влучив у кут. Переможну крапку, закинувши партнерові за молодіжкою Романові Батогу, котрий цей матч проводив за свою клубну команду, поставив у середині третього періоду Степан Герасименко.

Збагнувши, що за рахунком нас уже не переграти, господарі в рештці зустрічі вдалися до відверто грубих дій. У цьому відрізку пошкодження, яке не дозволить йому зіграти в заключному матчі збору з «Літвіновим», отримав нападник Ілля Крикля. Проте навіть у такі миті українська збірна продемонструвала вражаючу стійкість.

«Пишаюся, що перебуваю з вами в одній роздягальні, хлопці, – сказав після матчу, звертаючись до команди, її наставник Андрій Срюбко. – Сьогодні всі молодці – билися, рубалися. В третьому періоді ми суперника просто рознесли».

Сьогоднішній матч проти «Літвінова» стартує о 13:00 за київським часом.

Вас може зацікавити