The Graeme Roustan Show. Матвій Бідний: «Наша нація повинна бути сильною та життєрадісною аби боротись зараз і відбудовувати нашу країну в майбутньому»

На закінчення свого візиту до України Грем Рустан відвідав матч регулярного чемпіонату між командами «Соколом» та «Київ Кепіталз». В ході матчу власник популярного хокейного видання «The Hockey News» поспілкувався з очільником Міністерства молоді та спорту Матвієм Бідним.

Про важливість спорту, підтримку України партнерами та хокей в Україні — далі в перекладі випуску «The Graeme Roustan Show».

Я провів останній тиждень в Україні й встиг пережити багато різного досвіду, але одне мене дивує й досі: люди тут, в Україні натхненні спортом. Наскільки важливим зараз в Україні є спорт?

Думаю, що зараз спорт важливіший, ніж був коли-небудь. Зараз нам важливо підтримувати наше моральне самопочуття, а спорт — найкращий засіб для цього.

Ми провели невелике дослідження і виявили, що люди, які почали більше займатись спортом, наприклад, фітнесом, аеробікою чи іншими фізичними навантаженнями краще переносять стрес. І звісно наша нація повинна бути сильною та життєрадісною аби боротись зараз і відбудовувати нашу країну в майбутньому.

Знаю, що Канада та Америка дуже підтримують Україну. Як важливо продовжувати цю підтримку?

Це для нас дуже важливо. Ми цінуємо підтримку Канади, Америки та європейських країн, цінуємо кожного нашого партнера.

Розуміємо, що важливо постачати зброю для захисту України, але також важливо підтримувати й фінансово. Чи можна стверджувати, що не лише зброя, а й будь-який інший тип підтримки необхідний зараз?

Так, звісно. На прикладі спорту ви можете бачити, що велика кількість спортивної інфраструктури знищена і нам важливо її відбудувати.

Проте думаю, що підтримка України важлива й самим партнерам, оскільки наша країна зараз — приклад стійкості. Ми розуміємо свою місію в глобальному конфлікті, так само як і наші партнери розуміють свою цінність.

Зараз ви обіймаєте посаду Міністра молоді та спорту України й відповідаєте за всі види спорту в Україні й попри небезпеку підтримуєте його розвиток всіма засобами. Цього тижня я бачив знищену льодову арену (прим. авт – «Альтаїр» в Дружківці, Донецька область). Наскільки важливо для хокейної спільноти відбудовувати льодові арени на території України?

Так, «Альтаїр» був важливим обʼєктом хокейної інфраструктури в Донецькій області. Це була абсолютно нова арена в яку було вкладено велику кількість коштів. Знаєте, хокей — той вид спорту, якому критично необхідна правильна інфраструктура, тому звісно, що нам дуже важливо аби арени відбудовувались для розвитку хокею в Україні.

Артур Чолач, оборонець задрафтований «Вегас Голден Найтс» зараз грає в системі НХЛ в Америці. На вашу думку, аби українці дивились хокей та для розвитку дітей-хокеїстів тут, потрібні такі гравці?

В першу чергу це наша гордість. Ми щасливі розуміти, що українці грають на найвищому рівні. Ми готові розвивати молодих хокеїстів аби мати сильних гравців та сильний внутрішній чемпіонат. Коли загальний рівень нашої ліги виросте, це буде показником покращення рівня наших хокеїстів й на міжнародних змаганнях.


Вас може зацікавити