Таллінські згадки збірної України: сонце, чайки, 10 «станцій» та гумор Трахта

У національної збірної України завершився другий тренувальний день на зборах у Таллінні, і робота в ньому відрізнялася від тієї, що була напередодні, адже до порядку денного був залучений тренажерний зал, розташований під трибунами розкішної арени «Тондіраба» за кілька десятків метрів від роздягальні нашої команди.

«Дуже добре, що в нас розпочався зал, щоб повернути сили після паузи, – каже один із наймолодших хокеїстів у збірній України фінський легіонер молодіжної команди «Лукко» Данило Трахт. – Найскладніша вправа? Напевно, це паузи між підходами до станцій (сміється). Щоб попити водички… А якщо серйозно, то особисто мені найважче давалося – «веслування»! Як би там не було, але всі хлопці виклалися без залишку і заняття пройшло в добрій робочій атмосфері».

Похвалив гравців за роботу і безпосередньо тренер з фізпідготовки Олег Задоєнко, котрий приготував програму інтенсиву з ухилом на силову та вибухову роботу: «Наше завдання – привести хлопців після клубного сезону до м’язового тонусу. У сьогоднішніх реаліях ми працювали двома  групами по 10 осіб на 10-ти станціях з акцентами на динамічні вправи», – прокоментував Олег Олегович. – Щодо самовіддачі претензій немає до жодного гравця – усі збірники працюють з настроєм. Можу виділити Віталія Андрійківа, Іллю Коренчука, Дмитра Німенка, Вадима Мазура, котрі всі завдання виконують правильно та без зауважень».

У свою чергу, захисник збірної України та херсонського «Дніпра» Євген Ратушний зробив реверанс тренеру з фізпідготовки, мовляв, «усі тренування з розумінням, розстановкою та відчувається, що Олег Олегович знається на своєму ремеслі».

Тим часом, поки одна група займалася в залі, друга шліфувала свою майстерність на тренувальному майданчику «Тондіраби». У заняттях на льоду головний тренер Вадим Шахрайчук та його помічник Костянтин Сімчук акцентували увагу на розіграші більшості, вході в зону під час реалізації «зайвого» та гру в нерівних складах. Увечері команда вже займалася у загальній групі на льоду, де також відпрацьовувала більшість та тактику побудови оборони під час гри «5 на 5».

«Взагалі, після перших двох днів перебуваю під враженням у Таллінні, – каже Андрій Денискін, котрий повернувся до лав збірної України через 470 днів з моменту свого останнього виступу за „синьо-жовтих” у Битомі на етапі Єврочелендж у Польщі. – У хокейному плані в Естонії нам створено всі умови, а тренування на льоду та на «землі» ненудні та різноманітні. Особисто мені подобаються. Додає комфорту і навколишнє середовище у столиці Естонії: привітний персонал у готелі, сонячна погода, набережна, море, чайки та позитивний мікроклімат у колективі!»

В’ячеслав Волков із Таллінна

Титульний партнер національної збірної України – INNOVECS

Вас може зацікавити